ΝΔ για Ίμια: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης

0
34

Δεν κρύβουν την ανησυχία τους τα μέλη της ΝΔ για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των προκλήσεων από πλευράς Τουρκίας. Χθες το βράδυ συμμετείχαν σε σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μηητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά, ενώ πηγές του κόμματος ανέφεραν πως «οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης στους χειρισμούς της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αμύνης είναι δεδομένες, και τις αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες, αλλά δεν είναι σήμερα η κατάλληλη ώρα να αναδειχθούν από τη ΝΔ».

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σημείωνε σε αυστηρό τόνο: «Οι απαράδεκτες απειλές Ερντογάν και η ακραία πρόκληση του εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό μέσα στα χωρικά μας ύδατα, στην περιοχή των Ιμίων, συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση.
 
Αποτελούν νέους κρίκους στην αλυσίδα των προκλήσεων που ακολούθησαν την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας.
 
Καλούμε την Κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα εταίρους και συμμάχους για τους κινδύνους που επιφυλάσσει η αποθράσυνση των γειτόνων μας, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση πως στο Αιγαίο δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες»».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here