ΝΔ: Νόμιμη η συμμετοχή Γκραμπόφσκι στην εταιρεία στα Κέιμαν

0
32

Για γνωστό και λυμένο ζήτημα που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για λόγους αποπροσανατολισμού έκαναν λόγο η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενοι στο δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΥΣ» για τη συμμετοχή της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη σε off shore με έδρα τα νησιά Κέιμαν.

Όπως είπαν και οι δύο, η συμμετοχή της συζύγου του κ. Μητσοτάκη σε εταιρεία που εμφανίζεται στα Paradise Papers ήταν καθόλα νόμιμη και δημοσίως γνωστή.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι δημοσίευμα για τη μετοχική συμμετοχή της κ. Γκραμπόφσκι στην εταιρεία, υπήρξε και πριν από ένα χρόνο στην εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη, όμως στον έλεγχο που ακολούθησε δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο.

Η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι η εταιρεία προκάλεσε μάλιστα οικονομική ζημία στην κ. Γκραμπόφσκι και δραστηριοποιήθηκε μόνο κατά την περίοδο 2010-2012, διάστημα κατά το οποίο το ζεύγος Μητσοτάκη βρισκόταν σε διάσταση.

Προσέθεσε πως θεματοφύλακες της επιχείρησης ήταν οι αμερικανικοί τραπεζικοί κολοσσοί JP Morgan και Goldman Sachs, που αποτελούν εγγύηση για τη νομιμότητα όλων των δραστηριοτήτων. Ξεκαθάρισε πως η κ. Γκραμπόφσκι ουδέποτε έχει βγάλει παρανόμως κεφάλαια από την Ελλάδα, ούτε έχει «ξεπλύνει» χρήματα.

Τόσο ο κ. Γεωργιάδης όσο και η κ. Σπυράκη κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη επαναφέροντας στο προσκήνιο ένα γνωστό θέμα.

«Η Μαρέβα είναι προπέτασμα καπνού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να κρύψει τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Για «κέντρο διανομής» ειδήσεων του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε λόγο η κ. Σπυράκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here