ΝΔ: Ο δρόμος για την κάλπη – Δείτε πού και πώς θα ψηφίσετε

0
11

 

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα της κεντροδεξιάς και με διπλό διακύβευμα, ποιος μπορεί να κρατήσει ενωμένη την παράταξη και ποιος μπορεί να αντιπαρατεθεί καλύτερα με τον Αλέξη Τσίπρα, στήνονται ξανά οι κάλπες για την εκλογή νέου αρχηγού στη ΝΔ.

Στα κεντρικά γραφεία του κόμματος επικρατεί πυρετός συσκέψεων και συνεχών δοκιμών με τα εκλογικά κέντρα αλλά και στην έδρα της εταιρείας που έχει αναλάβει την εκλογική διαδικασία.

Όλα μέχρι στιγμής κυλούν ομαλά και τα οποία τεχνικά προβλήματα προκύπτουν αντιμετωπίζονται και επιλύονται άμεσα. Επίσης έχουν προβλεφθεί και δικλίδες ασφαλείας στην περίπτωση που υπάρξει βλάβη σε ορισμένες περιοχές ή ακόμα και αν «πέσει» το σύστημα, να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία μέσω «call center».

Την Κυριακή στις 7 το πρωί ανοίγουν οι κάλπες

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της ΝΔ έδωσε στην δημοσιότητα πληροφορίες για όσους επιθυμούν να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες αλλά τους καταλόγους με τα εκλογικά κέντρα.

Αναλυτικά οι οδηγίες της ΚΕΦΕ:

  • Ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.
  • Μπορείς να δεις όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας nd.gr ή να ενημερωθείς από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).
  • Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.
  • Πριν κάποιος ψηφίσει συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/ εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο).
  • Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.
  • Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζεις στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισες την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.
  • Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.
  • Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Όσον αφορά στις προσδοκίες και τις επιδιώξεις των υποψηφίων:

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που μπήκε στην εσωκομματική κούρσα έχοντας της στήριξη του Κώστα Καραμανλή, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία, με μήνυμά του απευθύνθηκε προσωπικά στους Νεοδημοκράτες, λέγοντας πως «Αύριο προχωράμε ενωμένοι για το καλό του τόπου. Τιμή μου η εμπιστοσύνη σας». Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, είναι ο μόνος υποψήφιος που μπορεί να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί κι άλλο η παράταξη.

Με χρονοδιάγραμμα 111 ημερών που περιλαμβάνει συγκεκριμένες αλλαγές και προτεραιότητες για την ανανέωση της ΝΔ και με στόχο να εκλεγεί μέσα στις δύο πρώτες θέσεις φθάνει ως τις κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απευθύνθηκε με επιστολή του προς τους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα. Μπροστά στο ενδεχόμενο μιας δεύτερης αναμέτρησης στις 10 Ιανουαρίου, αν δεν υπάρξει το 50+% από τον πρώτο γύρο, στο επιτελείο του πρώην υπουργού αφήνουν ανοικτό το τι θα πράξει, ανάλογα με τα ποσοστά.

Επίσης στο δεύτερο γύρο, θεωρεί ότι θα είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που λόγω της αδυναμίας του να παραβρίσκεται στη Βουλή, αν εκλεγεί θα ορίσει αντιπρόεδρο με κοινοβουλευτικά καθήκοντα. Ο κ. Τζιζτικώστας αμφισβήτησε τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή στον Βαγγέλη Μειμαράκη και τη συνέδεσε με το ενδεχόμενο μιας κυβερνητικής συνεργασίας της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος για το λόγο αυτό, δέχθηκε χτυπήματα από τα συστήματά διαπλοκής στη χώρα μας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης την τελευταία εβδομάδα επικέντρωσε την προσοχή του στο Λάκη Λαζόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε εκπρόσωπο του κ. Τσίπρα και έκλεισε τις παρεμβάσεις του με την επίθεση κατά του κ. Φλαμπουραρη. Στοχεύει επίσης, στο δεύτερο γύρο, ωστόσο το τι θα πράξει στο ενδεχόμενο μια δεύτερης αναμέτρησης το έχει αφήσει ανοικτό, μην αποκλείοντας και την πιθανότητα ακόμη και να δεχθεί θέση αντιπροέδρου αν εκλεγεί ο κ. Τζιτζικώστας και του κάνει σχετική πρόταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here