ΝΔ: Τι έκανε η κυβέρνηση τα 74 εκατ. € για αντιπλημμυρικά στη Δ. Αττική;

0
37

Ερώτηση υποβάλλουν βουλευτές της Νεας Δημοκρατίας που αφορά τη χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων από την κυβέρνηση, τα οποία προορίζονταν για αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ, η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της συγκεκριμένους ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 76 εκατ. ευρώ και οφείλει σήμερα κιόλας να δώσει εξηγήσεις όχι μόνον γιατί δεν τα πραγματοποίησε, αλλά και πού διοχέτευσε τα συγκεκριμένα κονδύλια.

Όπως επισημαίνουν, τα 76 εκατ. ευρώ ήταν δεσμευμένα κοινοτικά κονδύλια και  μαζί με την εθνική συμμετοχή ανέρχονταν συνολικά σε 95 εκατ. ευρώ. “Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να θωρακίσουν τις περιοχές που επλήγησαν, αν η κυβέρνηση δεν είχε ολιγωρήσει” υπογραμμίζουν.

Η Νέα Δημοκρατία αξιώνει συγκεκριμένες απαντήσεις για την τύχη των συγκεκριμένων κονδυλίων. Στην ερώτηση που καταθέτουν σήμερα στη Βουλή παραθέτουν μάλιστα αποδείξεις με τις οποίες επιβεβαιώνεται η αναιτιολόγητη καθυστέρηση της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία λεκανών απορροής η οποία αν είχε υλοποιηθεί, θα είχε αποτρέψει την πρόσφατη καταστροφής και τον τόσο άδικο θάνατο 20 ανθρώπων.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση σε κρίσιμα ερωτήματα:

1. Πόσα και ποια έργα έχουν ενταχθεί, πόσες συμβάσεις και πόσες δαπάνες έργων υλοποιούνται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας;

2. Πότε θα ολοκληρωθεί η συνολική καταγραφή και  αποτίμηση των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες;

3. Ποιες επιπλέον πηγές χρηματοδότησης αναζητά η Κυβέρνηση στην Ε.Ε.;

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές κκ. Χρίστος Δήμας, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σκρέκας, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γεώργιος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here