Νέα προβλήματα στο «Μακεδονία» από την ομίχλη

0
48

Προβλήματα στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» έχουν δημιουργηθεί για ακόμη μία φορά λόγω της πυκνής ομίχλης στη Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τις 11.00, οι υπεύθυνοι του αεροδρόμιου αναμένουν το νέο μετεωρολογικό δελτίο.

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι πρώτη φορά που δημιουργούνται προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω της ομίχλης.
Οι επιβάτες από τον Νοέμβριο του 2017, όταν και ξεκίνησαν οι εργασίες στη διασταύρωση των δύο διαδρόμων προσαπογειώσεων, βιώνουν μια μεγάλη ταλαιπωρία.

Αυτό είναι το τελευταίο κομμάτι των εργασιών, που γίνονται στο αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας, με το υπουργείο Υποδομών να έχει δεσμευτεί ότι θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Μαρτίου. Ωστόσο, λόγω των εργασιών έχουν προκύψει ορισμένα προβλήματα, κυρίως όταν στην περιοχή του αεροδρομίου πέφτει πυκνή ομίχλη.

Λόγω των εργασιών η προσγείωση και η απογείωση των αεροσκαφών γίνεται μέσω των τροχιοδρόμων, οι οποίοι παρότι έχουν αναβαθμιστεί δεν διαθέτουν σύστημα υποβοήθησης, το γνωστό ILS, το οποίο βοηθά τα αεροπλάνα να προσεγγίσουν ακόμα και σε περιπτώσεις ομίχλης.

Έτσι, η ούτως ή άλλως δύσκολη κατάσταση που δημιουργούνταν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» όταν έπεφτε ομίχλη, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη λόγω της έλλειψης του συστήματος υποβοήθησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται και οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thestival.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here