Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη ΧΑ: Ο Λαγός ήταν η «πλάτη» της Νίκαιας

0
42

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής ήρθαν στην επιφάνεια μετά τη νέα κατάθεση καταπέλτη προστατευόμενης μάρτυρα στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή.

Όπως ανέφερε η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία Β βασική προϋπόθεση για να μπει κάποιος σε πυρήνα της Χρυσής Αυγής ήταν να δείρει πακιστανούς. «Το να χτυπήσουνε πακιστανούς ήταν το χόμπι τους, δεν τους βλέπανε για ανθρώπους», τόνισε, μεταξύ άλλων, ενώ μίλησε για σχέσεις με αστυνομικούς που τους κάλυπταν.

Η «μάρτυρας Β» κατέθεσε ότι παρέμεινε στην οργάνωση επί ενάμιση χρόνο και ότι αποχώρησε το καλοκαίρι του 2013, όταν ο εκ των κατηγορουμένων για την δολοφονία Φύσσα, στέλεχος του πυρήνα της Νίκαιας, Γεώργιος- Χρήστος Τσακανίκας, περιέγραψε με φρικιαστικό τρόπο την επίθεση σε έναν Πακιστανό.

«Μας είπε ότι μια μέρα κατεβαίνανε με άλλον έναν (χρυσαυγίτη) από ένα βουνό και πέσανε πάνω σε δύο Πακιστανούς. Ο ένας κατάφερε να φύγει, ο άλλος έφαγε τόσο ξύλο που κλώτσαγαν το κεφάλι του λες και βαράγανε πέναλτι. Παίζει και να έχει πεθάνει», είπε χαρακτηριστικά.

Στην κατάθεση της, η μάρτυρας αναφέρθηκε στον κατηγορούμενο πυρηνάρχη Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, τονίζοντας τις ιδιαίτερα καλές σχέσεις του με τον τότε επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στις πορείες είχαμε συνοδεία την αστυνομία».

Αναφέρθηκε, επίσης, σε περιστατικό όπου ο Πατέλης είχε κατηγορηθεί πως είχε χτυπήσει κάποια έγκυο και «το είπε στον εν λόγω αστυνομικό και ούτε δικογραφία έγινε ούτε τίποτα…». Σύμφωνα με την μάρτυρα, ο αστυνομικός ήταν χρυσαυγίτης και «βοηθούσε κάθε φορά που υπήρχε πρόβλημα. Τον έπαιρνε τηλέφωνο (σσ ο Πατέλης) και καθάριζε».

Η «μάρτυρας Β» πήγαινε, όπως είπε, δύο φορές την βδομάδα στα γραφεία, όπου ο Γιώργος Πατέλης μιλούσε στα μέλη για την ιδεολογία και τους σκοπούς της οργάνωσης, «που ήταν να καθαρίσει η χώρα μας από τους Πακιστανούς και όλους του ξένους».

Αναφερόμενη στην δομή που είδε, η μάρτυρας κατέθεσε πως τόσο ο Πατέλης όσο και ο Λαγός, μίλαγαν στα μέλη για πειθαρχία και τους τόνιζαν την ανάγκη να εκτελούν ό,τι τους έλεγαν και να μην ρωτάνε για τις άνωθεν εντολές. Περιέγραψε μάλιστα τον τρόπο λειτουργίας του όλου συστήματος, ως «ντόμινο» όπου «έδινε το oκ ο Μιχαλολιάκος, το έλεγε στον Λαγό, αυτός στον Πατέλη και οι εντολές εκτελούνταν».

Για τον βουλευτή της ΧΑ Γιάννης Λαγό, η «μάρτυρας Β» χρησιμοποίησε την έκφραση που έλεγαν τότε «η πλάτη της Νίκαιας» και όταν της ζητήθηκε να το εξηγήσει ανέφερε: «Ο Λαγός προστάτευε τη Νίκαια, η τοπική της Νίκαιας ήταν το καμάρι της Χρυσής Αυγής, γιατί πήγαινε και καθάριζε…».

Τέλος, αναφερόμενη στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η μάρτυρας είπε πως δεν περίμενε να φθάσει «σε φόνο και δη έλληνα η Χρυσή Αυγή», ενώ τόνισε πως για να γίνει κάτι τέτοιο «έπρεπε κάποιος να δώσει εντολή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here