Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη στις 6 -Προς απαγόρευση κυκλοφορίας- Πώς θα γίνει

0
119

Νέο διάγγελμα θα απευθύνει ο πρωθυπουργός στις 6 το απόγευμα και μία ώρα αργότερα θα απευθυνθούν στους πολίτες οι υπουργοί Νίκος Χαρδαλιάς, Κυριάκος Πιερρακάκης και Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όλα συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει απαγόρευση μετακινήσεων, στο πλαίσιο της λήψης ακόμη πιο δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Στόχος να σταματήσουν οι άσκοπες μετακινήσεις που διαπιστώθηκαν από την Παρασκευή.

Οι τρεις υπουργοί αναμένεται να εξειδικεύσουν τα μέτρα, στα οποία φαίνεται πως θα περιληφθεί η λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας. Οι πολίτες θα μπορούν με μηνύματα SMS, προς συγκεκριμένο αριθμό, να δηλώνουν -μέσω ειδικής φόρμας- για το πού θα κατευθύνονται.

Το σύστημα SMS με συγκεκριμένες επιλογές (εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.λπ.) έχει επεξεργαστεί με μυστικότητα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

Κάθε σκοπός μετακίνησης θα έχει έναν κωδικό και θα πληκτρολογείται. Τρεις είναι οι εναλλακτικές μετακίνησης στο εξής

Ενα έντυπο που θα αναφέρει 6 λόγους που επιτρέπεται να μετακινηθούμε.

Ενα SMS στο 13033, το οποίο θα μας στέλνει απάντηση.

Ενα χαρτί A4 που θα μπορεί να συμπληρώνει ο οποιοσδήποτε στο σπίτι του και θα πρέπει να γράφει πάνω πού θα πάει και τι ώρα. Aυτός ο απλός τρόπος θα ισχύσει κυρίως για τους ανθρώπους που δεν έχουν τον τρόπο να βρουν διαδικτυακά το έντυπο. Μαζί με το χαρτί θα πρέπει να έχουμε και την ταυτότητά μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here