Νέο κύμα κακοκαιρίας – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

0
135

Διήμερο κακοκαιρίας θα εκδηλωθεί σήμερα και αύριο σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας με κύρια φαινόμενα ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις πρωινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά, μέχρι το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου, μέχρι το βράδυ στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.

Μέχρι το πρωί πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου πάνω από 800 με 900 μέτρα, ενώ είναι πιθανόν τις ίδιες ώρες να σημειωθούν και χιονοπτώσεις στην Ήπειρο και τη δυτιή Μακεδονία σε υψόμετρα από τα 500 με 600 μέτρα.

Την Πέμπτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα, στα ηπειρωτικά μέχρι το βράδυ. Σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το απόγευμα σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας εκτός Θράκης και πρόσκαιρα στα ημιορεινά των ίδιων περιοχών εκτός της Πελοποννήσου. Σε ορισμένες περιοχές χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα σημειωθούν και στα εξής ενδεικτικά υψόμετρα: Στην Ήπειρο (600 με 700), στη δυτική Μακεδονία (300 με 400), στη Θεσσαλία, δυτική Στερεά και κεντρική Στερεά (700 με 800).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here