Νέο περιστατικό βίας στην ΑΣΟΕΕ – Επίθεση σε δύο άτομα

0
90

Προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τους ξυλοδαρμούς που έγιναν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Το νέο κρούσμα βίας και ξυλοδαρμού σημειώθηκε μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο μετά τον ξυλοδαρμό ατόμου ΑμεΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

Το περιστασιτκό κατήγγειλε η Πρυτανεία με δελτίο Τύπου και αναζητεί πληροφορίες. Σύμφωνα με την κατγγελία της ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε άτομο που αποχωρούσε από τη Βιβλιοθήκη της ΑΣΟΕΕ και στη συνέχεια επιτέθηκαν σε διοικητική υπάλληλο που επιχείρησε να τους αποτρέψει.

Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση των ατόμων που δέχθηκαν την επίθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρυτανείας:

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20:00 περίπου, ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου. Διοικητική υπάλληλος του Ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη αυτή ενέργεια, δέχτηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα.

Τέτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της ιστορίας και είναι καθήκον όλων μας να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητες μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του Πανεπιστημίου. Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου Πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του.

Καλείται όποιο μέλος της κοινότητας του Ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε γι’ αυτό το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, προκειμένου αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του Ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here