Νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας ο Θανάσης Ράντος

0
40

Ως νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας επελέγη ο Θανάσης Ράντος, διαδεχόμενος την Κατερίνα Σακελλαροπούλου που εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την εισήγηση έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Θανάσης Τσιάρας και την απεδέχθη το υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Ράντος ήταν ο αρχαιότερος εκ των αντιπροέδρων του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.

Έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών, απ΄όπου και αποφοίτησε με άριστα το 1976. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό πάνω στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών. Εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας, 1979.

Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, 1984.
Σύμβουλος της Επικρατείας, 1996.
Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, 2009.
Ήδη, Πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Δικαστηρίου.

Προήδρευσε επί σειρά ετών του Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας και του Πειθαρχικού Συμβουλίου των μελών ΔΕΠ ΑΕΙ. Προεδρεύων επί σειρά ετών του Συμβουλίου Συμμόρφωσης της Διοικήσεως στις δικαστικές αποφάσεις. Διετέλεσε για τρεις θητείες μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και προήδρευσε σε συνεδριάσεις του. Επίσης, υπήρξε μέλος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Δίδαξε επί 21 έτη στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο) καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Μελέτες και εισηγήσεις του σε επιστημονικά συνέδρια δημοσιεύθηκαν σε επιστημονικά περιοδικά. Διετέλεσε πρόεδρος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών καθώς και μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής της Επετηρίδας Δικαίου Προσφύγων και Αλλοδαπών, που εκδίδεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, καθώς και άλλων επιστημονικών περιοδικών και σωματείων. Γνωρίζει Γαλλικά και Αγγλικά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here