Ντάισελμπλουμ: Το 2014 η Ελλάδα ανέκαμπτε, μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ

0
76

Κοιτάζοντας στο παρελθόν, στη διάρκεια της δικής του θητείας, κατά την οποία διαχειρίστηκε εξ ολοκλήρου την ελληνική κρίση, o Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στάθηκε στο 2014, όταν, όπως είπε η οικονομία ανέκαμπτε, υπήρχε ανάπτυξη, η ανεργία μειωνόταν, οι άνθρωποι έφερναν πίσω τα λεφτά τους στις ελληνικές τράπεζες και η χώρα έδειχνε να βγαίνει από την κρίση.

«Μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και για 6 μήνες αναστάτωσε τη συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους αλλά και διέρρηξε την εμπιστοσύνη μέσα και έξω από την Ελλάδα. Οι άνθρωποι άρχισαν να σηκώνουν και πάλι τα λεφτά τους και όλη η ανάπτυξη χάθηκε» τόνισε.

Περιγράφοντας την επόμενη μέρα, μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα και την είσοδο στην επιτήρηση, είπε ότι η Ελλάδα έχει απελπισμένα ανάγκη από επενδύσεις και υπογράμμισε ότι για να το πετύχει αυτό πρέπει να κάνει ό,τι έκανε και η Πορτογαλία η οποία μετά το τέλος του προγράμματος συνέχισε τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να γίνει ελκυστική για επενδύσεις. «Αυτό το επόμενο βήμα λείπει από την Ελλάδα» σχολίασε.

Κληθείς να σχολιάσει το πολυσυζητημένο non paper της Γερμανίας, το οποίο έδειχνε στην Ελλάδα την πόρτα εξόδου από την Ευρωζώνη είπε:

«Ήταν μια απειλή που προέβλεπε ότι αν δεν μπορείτε να δεχθείτε τους όρους που εμείς θεωρούμε σωστούς, όπως τις μεταρρυθμίσεις, τα δημοσιονομικά μέτρα και τις ιδιωτικοποιήσεις, τότε θα πρέπει να αποχωρήσετε από την Ευρωζώνη».

Έκρινε μάλιστα ότι μια τέτοια απειλή τη διατυπώνει μόνο όποιος είναι έτοιμος να φτάσει την κατάσταση μέχρι τέλους, να τραβήξει τη σκανδάλη.

Επιπλέον, χαρακτήρισε το πρώτο εξάμηνο του 2015 χαοτικό, προσθέτοντας ωστόσο ότι στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν και αυτό οφείλεται και στην αλλαγή του οικονομικού επιτελείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here