Ντοκιμαντέρ Νορβηγού σκηνοθέτη για τα «Κορίτσια της Χρυσής Αυγής»

0
49

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Άμστερνταμ θα κάνει το ντοκιμαντέρ του Νορβηγού Χάβαρντ Μπάστνες με τίτλο «Τα κορίτσια της Χρυσής Αυγής» (Golden Dawn Girls).

Στην εισαγωγή σχετικά με το ντοκιμαντέρ στν ιστότοπο του φεστιβάλ αναφέρεται αναλυτικά:

«Τα τελευταία χρόνια, η εικόνα της Ελλάδας ως μια χώρα με ηλιόλουστες παραλίες και φιλικούς ανθρώπους έχει επισκιαστεί από πολιτικές ιδεολογίες που πλησιάζουν τρομακτικά στον Ναζισμό.

Με πολλά από τα εξέχοντα μέλη του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής να βρίσκονται πλέον στη φυλακή, μια κόρη, μια σύζυγος και μια μητέρα συνεχίζουν να διαδίδουν το μήνυμά της – και όλες τους είναι αρκετά έμπειρες ώστε να αποφεύγουν τυχόν γλωσσικά ολισθήματα κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων. Ωστόσο, αν και σταματούν συχνά τη συνέντευξη για να βεβαιωθούν πως πήγε όπως θέλουν, ο Μπάστνες αφήνει την κάμερα να γράφει.

Το υλικό που προέκυψε, συνοδευόμενο από αρχειακό υλικό που δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες σχετικά με τη διεφθαρμένη πλευρά του κόμματος, αποκαλύπτει ένα διαρκώς διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στα ξεκάθαρα γεγονότα και το image making στην πολιτική» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν επίσης η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του ιδρυτή και γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, και η Ευγενία Γερμένη, σύζυγος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here