O χάρτης δείχνει τον πραγματικό ένοχο για την τραγωδία της Κύπρου

12
2374

Η 38η μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ως επακόλουθο του χουντικού πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου, πέρασε και έφυγε χωρίς πολλές αναφορές από τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης. Αποδέχομαι ότι η οικονομική κρίση ισοπέδωσε τα πάντα, και ένα θέμα όπως η τραγωδία της Κύπρου, που δεν επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων, είναι λογικό να περνά απαρατήρητο. Αλλωστε, πρόκειται για μία μεγάλη εθνική ήττα, αλλά και ενοχή, που η Ελλάδα εδώ και χρόνια, προσπαθεί να ξεχάσει –αν και η φράση «σβήσει από τη μνήμη της», αποτυπώνει καλύτερα την πραγματικότητα.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια επιχειρείται να παρουσιαστεί το διπλό έγκλημα, το πραξικόπημα και η εισβολή, ως μία ανόητη πράξη του Δημήτριου Ιωαννίδη, και αυτή η προσπάθεια έχει θυμώσει δικαιολογημένα όσους ασχοληθήκαμε πραγματικά και χωρίς κομματικές παρωπίδες, με την αμερικανική ευθύνη, η οποία είναι αποδεδειγμένη, σε σημείο που δεν αμφισβητείται ούτε από τους ίδιους τους Αμερικανούς. Αλλωστε, ο μακαρίτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, μίλησε και δημόσια και ιδιωτικά σε φίλους του δημοσιογράφους, για το αμερικανικό λάθος την περίοδο του πραξικοπήματος και της εισβολής.

Οταν ξεκίνησε η έρευνα για τα αρχεία του Χένρι Κίσιγκερ, καλοί μου φίλοι, που με αγαπούσαν πραγματικά, μου ομολόγησαν πως μερικές φορές τους θύμιζα τον «Δον Κιχώτη», και άλλες φορές ένα ονειροπαρμένο δημοσιογράφο, ο οποίος πιστεύει πως γίνονται θαύματα. «Πως θα βρείτε εσείς τα έγγραφα του Κίσιγκερ», μου είπε θυμωμένα ένας εξ αυτών, «όταν απέτυχαν τόσοι άλλοι». Ολοι ήθελαν πραγματικά να με προστατεύσουν από το τράνταγμα της απογοήτευσης, ως αποτέλεσμα μίας μεγάλης αποτυχίας της έρευνας, που αρχίσαμε με άλλους ερευνητές και φοιτητές.

Τον Αύγουστο του 2001 –και μετά από 14 χρόνια έρευνας- είχαμε φτάσει στο γλυκό τέλος, για να ακολουθήσει ένα ντελίριο πανηγυρισμών έξω από τα αμερικανικά αρχεία, στο College Park της Πολιτείας του Μέριλαντ. Κρατούσαμε πιά στα χέρια μας τον ΧΑΡΤΗ που αναζητούσαμε χρόνια, και ο οποίος –σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο της εποχής Κίσιγκερ, που μας βοηθούσε- θα έλυνε όλες τις απορίες μας και θα απαντούσε στα πολλά βασανιστικά ερωτήματα, που έχουμε όλοι στην Κύπρο και αρκετοί στην Ελλάδα. Μαζί με τον χάρτη είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε με διάφορους τρόπους, πάντα ΝΟΜΙΜΟΥΣ, τη συντριπτική πλειοψηφία των εγγράφων του Κίσιγκερ για την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Χιλή, την Μπαγκλαντές και το Ανατολικό Τιμόρ.

13 Αυγούστου του 1974: Στα γραφεία της CIA –και σε στενή συνεργασία με το επιτελείο του Κίσιγκερ, συμπεριλαμβανομένου και του νομικού του συμβούλου, Χέλμουντ Σόνενφελτ- τα μέλη της ομάδας Bureau of Intelligence and Research, που ασχολούνταν με την «Κυπριακή Κρίση», όπως είχε χαρακτηριστεί η εισβολή, σχεδίασαν ένα χάρτη με τον αριθμό 9. Ήταν ο ένατος μίας σειράς χαρτών, που απεικόνιζαν τις κινήσεις των τουρκικών στρατευμάτων από την 20η ουλίου 1974, όταν άρχισε η εισβολή, μέχρι εκείνη την ημέρα, την 13η Αυγούστου. Την επομένη ημέρα, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εισβολή, που ολοκλήρωσε την τραγωδία. Οι οκτώ χάρτες καταστράφηκαν και ο ένατος διασώθηκε επειδή ο Κίσιγκερ είχε μία κακή, όπως αποδείχθηκε, συνήθεια να κρατά στο προσωπικό του αρχείο μερικά από τα σημειώματα των συνεργατών του.

Ο χάρτης*, παρουσίαζε το νησί διχοτομημένο, όπως ακριβώς το έκοψαν στα δύο την επομένη ημέρα (14 Αυγούστου του 1974), τα στρατεύματα του Αττίλα. Θυμάμαι, όταν τον παρουσίασα σε φίλο καθηγητή που μας συμβούλευε στη διάρκεια της έρευνας, υπέστη το ίδιο σοκ με το δικό μας, όταν τον πρωτοπήραμε στα χέρια μας. Και πολύ ορθά μας υπογράμμισε, πως αυτός ο χάρτης αποδεικνύει όλα όσα υποστηρίξαμε κατά καιρούς, ότι το πραξικόπημα και η εισβολή ήταν σχεδιασμένα από την Ουάσιγκτον.

Τον χάρτη ανακαλύψαμε μαζί με ένα φάκελο γεμάτο έγγραφα, με τον χαρακτηρισμό “For Eyes Only”. Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης τη σημαντικότητά τους, αρκεί να εξηγήσουμε ότι το είδος των εγγράφων αυτών, καταστρέφονται μόλις διαβαστούν από τον παραλήπτη (που ήταν ο Κίσιγκερ). Δεν είναι περίεργο σε εμάς ότι ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δεν τα κατέστρεψε. Ενοιωθε άτρωτος και είχε σχεδιάσει να περάσει από τη Γερουσία μία τροπολογία, η οποία θα απαγόρευε την αποκάλυψη των εγγράφων του μέχρι το θάνατό του. Ομως, τον Αύγουστο του 2001, υπό την επιμονή και την πίεση των ερευνητών, Αμερικανών και ξένων, αποδέχθηκε τη δημοσιοποίηση μερικών εκ των εγγράφων του, τα οποία είχαμε ήδη εξασφαλίσει πάντα με νόμιμο τρόπο. Δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά.

Πιστεύω ότι τα έγγραφα με τον χαρακτηρισμό For Eyes Only”, είναι καταστροφικά για τον Κίσιγκερ και απαντούν στους όψιμους υποστηρικτές του στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σε ένα από αυτά, με ημερομηνία 14 Αυγούστου 1974 (ημέρα της δεύτερης εισβολής και ενώ οι μάχες μαίνονταν στην Αμμόχωστο και τη Μόρφου), ο νομικός του σύμβουλος γράφει στον Κίσιγκερ –ανάμεσα στα άλλα- και τα εξής:

«Τίποτα από ό,τι μπορώ να σκεφθώ θα σταματήσει τους Τούρκους από το να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν δια της βίας όσα απαίτησαν στα τελεσίγραφά τους. Ουσιαστικά, όπως ήταν έτσι κι αλλιώς η αλήθεια, η μόνη πιθανή βιώσιμη λύση (modus vivendi) θα πρέπει να βασισθεί σε μια ντε φάκτο διαίρεση του νησιού, όποια και αν είναι η μορφή της. Εάν οι Τούρκοι κινηθούν γρήγορα και μετά αναγκασθούν να υποχωρήσουν, ίσως προκληθεί ελληνική αντίδραση και τότε ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να προσπαθήσουμε για μια συμφωνία (η οποία, Ίσως, σώσει και τον Καραμανλή).

Καθώς οι Σοβιετικοί μπορούν να λειτουργήσουν ως φόβητρο, πρέπει να τους κρατήσουμε σε απόσταση. Δεν μπορούν να εξελιχθούν σε διαιτητές μεταξύ συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα συμφέροντά τους διαφέρουν ριζικά από τα δικά μας. Εμείς επιθυμούμε ένα modus vivendi μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ενώ αυτοί θέλουν μια αδέσμευτη Κύπρο, και προτιμούν την Ελλάδα ή την Τουρκία, ή και τις δυο αποστασιοποιημένες από το ΝΑΤΟ.

Έτσι, θα πρέπει:

– Να προσπαθήσουμε, επειγόντως, να περιορίσουμε την ελληνική αντίδραση, τουλάχιστον για 24 ώρες,

Να πούμε ξεκάθαρα στους Τούρκους ότι πρέπει να σταματήσουν σήμερα, ή το αργότερο αύριο (tomorrow at the latest),

– Να προειδοποιήσουμε τους Τούρκους ότι η Ελλάδα κινείται ταχύτατα προς τα αριστερά.

– Να στείλουμε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο στην Αθήνα γιά να ασκεί συνεχή και άμεση επιρροή στον Καραμανλή,

– Με δεδομένο ότι οι Τούρκοι θα καταλάβουν γρήγορα την Αμμόχωστο, να διαβεβαιώσετε ιδιωτικά τους Τούρκους (privately assure Turks) ότι θα τους εξασφαλίσουμε λύση που θα περιλαμβάνει το ένα τρίτο του νησιού, στο πλαίσιο κάποιου διακανονισμού ομοσπονδιακής φύσης.

– Να διαβεβαιώσουμε τους Ελληνες ότι θα περιορίσουμε τις τουρκικές απαιτήσεις και δεν θα επιτρέψουμε άλλους εγκλωβισμένους, κλπ.

Δεν πρέπει να εμπλακείτε άμεσα, άστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Αφού γίνει αυτό, πρέπει να το κάνετε διότι δεν υπάρχει εναλλακτική δυνατότητα, και μόνο εμείς έχουμε το βάρος (να το πράξουμε)».

Ο χάρτης, το Μνημόνιο του Σόνενφελντ και τα υπόλοιπα έγγραφα με τον χαρακτηρισμό “For Eyes Only”, αποδεικνύουν τον απαράδεκτο ρόλο του Κίσιγκερ στην κυπριακή τραγωδία. Όσες προσπάθειες και αν κάνουν οι κατευθυνόμενοι υποστηρικτές του, θα αποτύχουν, διότι ομιλούν από μόνα τους τα δικά του έγγραφα…

* Ο χάρτης πρωτοδημοσιεύθηκε στο βιβλίο «Τα Μυστικά Αρχεία του Κίσιγκερ» (Εκδόσεις Λιβάνη) του Κώστα Βενιζέλου και του Μιχάλη Ιγνατίου. . Ο Κίσιγκερ, δεν αμφισβήτησε ποτέ την εγκυρότητα του χάρτη και των εγγράφων. Μάλιστα, με επιστολή που έστειλε η προσωπική του γραμματέας στο Μιχ. Ιγνατίου, αποδέχεται την ύπαρξη του Μνημονίου Σόνενφελντ.

Follow on twitter@mignatiou

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αγαπητέ κ. Ιγνατίου . Πράγματι τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα συμβάλουν στο να ξεχαστεί η τραγωδία της Κύπρου . Αλλά δεν φταίει μόνον αυτό , φταίνε και όσοι με τον έναν ή άλλον τρόπο καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όχι μόνο να ξεχαστεί άλλα όπως πολύ σωστά επισημαίνετε να σβηστεί από τη μνήμη Στο τέλος όλοι θα πιστεύουν ότι έτσι ήταν πάντα η Κύπρος: Διχοτομημένη και όχι ότι αυτή επήλθε από βίαιη δράση με πολλούς ενόχους. Δυστυχώς η εξελισσόμενη ελληνική τραγωδία μετά από 38 χρόνια θα αναζητεί και αυτή τους ενόχους της . Γιατί σίγουρα υπάρχουν ένοχοι Η κατάρρευση της οικονομίας και κατ’επέκταση της Χώρας δεν προέκυψε σε μια στιγμή από μια επιπόλαιη και βιαστική ενέργεια .Ήταν καλά μελετημένο σχέδιο που δυστυχώς στην εφαρμογή του βρέθηκαν πάλι Ιωαννίδηδες για να το υλοποιήσουν Αυτούς τους Ιωαννίδηδες πρέπει να τους αποκαλύψουμε τώρα και όχι μετά από 38 χρόνια

 2. Πολλα τα ερωτηματα και για πιο προσφατα γεγονοτα.
  Ειναι αληθεια οτι ο Παπαδοπουλος ειχε την μοιρα του Αραφάτ;
  Ειναι αληθεια οτι το σχεδιο Αναν προσέβλεπε στο να υφαπαρχθουν τα κοιτασματα της Κυπρου ;

 3. Γιατί έπρεπε να περάσουν 38 χρόνια, για να δημοσιευθούν κάποια πράγματα, αφού όλοι τα ήξεραν εδώ και 38 χρόνια;
  Ή μάλλον δεν ήθελαν να το ξέρουν και εννοώ τους δικούς μας αμερικανόφιλους.
  Τα άλλα όλα είναι μόνο για να έχουμε κάτι να λέμε.

 4. «..Ουσιαστικά, όπως ήταν έτσι κι αλλιώς η αλήθεια, η μόνη πιθανή βιώσιμη λύση (modus vivendi) θα πρέπει να βασισθεί σε μια ντε φάκτο διαίρεση του νησιού, όποια και αν είναι η μορφή της….»
  Περίεργο μεν αλλά 38 χρόνια αργότερα η επισήμανση διατηρεί την επικαιρότητα της και τον ρεαλισμό της.

 5. Καλά ρε παιδιά, το σχόλιό μου το έφαγε η μαύρη μαρμάγκα;
  ΑΙΧΜΗ ονομάζεστε και οχι παρακμή.

 6. Θέλω να επισημανω οτι σε καθε ιστορικη περιπτωση δρουν οι εξης αντιρροπες δυναμεις α) οι ξενοι, τα ιδιοτελη συμφεροντα, τα στρατηγικα συμφεροντα κλπ β) καποιοι αφελεις (ΓΑΠ) ή ασχετοι (Κωστας Καραμανλης) ή εξηρτημενοι (βουλευτες) ή διαβρωμενοι σε ολη τη διαρκεια της καριερας τους (ιωαννιδης) πολιτικοκρατικοι παραγοντες γ) η αντιρροπη δυναμη σε αυτα, πρεπει να ειναι ενα συνολο θεσμων και ενα συνολο ελιτ που να υπηρετουν το μακροπροθεσμο εθνικο και δημοσιο Συμφερον. Πχ, ενα Συμβουλιο Εθνικ Ασφαλειας, μια οργανωση τουλαχιστον 50-60 ευφυιων ανθρωπων που θα συνεργαζεται με τα κυρια υπουργεια, στα οποια στη κορυφη θα υπηρετουν λειτουργοι με υψηλη εθν και κοινωνικη συνειδηση. Ολοι αυτοι, θα προερχονται απο 1-2 ελιτιστικα εθνικα πανεπιστημια οπου θα εχουν ΠΟΤΙΣΤΕΙ απο τις εθνικες αξιες και σκοπος της ζωης τους δεν θα ειναι μονο ο μισθος. Προυποθεση ολων αυτων, ειναι να ειναι το εθνος ενωμενο (τουλαχιστον κατα 65%) γυρω απο τις εθνικες αξιες και γυρω απο τους 2 βασικους πολιτικους φορεις οπως συμβαινει στη Β Ευρωπη-ΗΠΑ: πατρις, θρησκεια, οικογενεια, ελευθερη οικονομια, αξια του επιχειρειν, στρατος, Νομος, δικαιοσυνη, Συνταγμα, εντιμοτητα, ηθικη. Το 1965 -74 υπηρχε «εμφυλιος» στην Ελλαδα (εναντιον του παλατιου, δημαγωγοι, ανωμαλιες, πεζοδρομια, μαξιμαλιστικοι στοχοι στο κυπριακο, ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ, χουντα). Στη Κυπρο μεταξυ 1970-74 υπηρχε εμφυλιος κεκαλυμμενος. Σ αυτες τις συνθηκες ητο ευκολο 10 πρακτορες να «διπλαρωσουν» 10-20 πολιτικους και στρατιωτικους παραγοντες, να τους παραμυθιαζουν και να τους παραπλανουν μεχρι να κανουν το μοιραιο λαθος. Ετσι, ειναι μοιραιο, ο καθε Κισιντζερ να κανει τη δουλεια του. Τα ιδια συνεβησαν και επι «Δημοκρατιας»: επαναστατικοτητα, αμφισβητηση του οτι υπαρχουν λυκοφιλιες μεταξυ εθνων, προοδευτιλικι, κρατισμος, συνδικαλισμος, παραπληροφορηση του λαου για τη προελευση των χρηματων που ξοδευει το κρατος, μη εγκαιρη αναθεωρηση της θεσης της ελλαδος αναμεσα σε κρατη-λυκους κλπ. Δε φταιει κανεις κερδοσκοπος, ουτε κανενας άλλος «πονηρος» που εποφθαλμιουσε το «οικοπεδο Ελλας». ΦΤΑΙΕΙ ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ του Λαου (τριτοκοσμικο, βαθυ, αριστεριστικο και εκσυγχρονιστικο πασοκ εναντιον της Δεξιας και των δυτικων και φιλελευθερων προδιαγραφων) , απουσια ενοτητας και εντιμοτητας στις ελιτ (πολιτικες και επιχειρηματικες, δημοσιοι λειτουργοι, δημοσιογραφοι, καθηγητες / ο Χριστοδουλος κατι θολα φωναζε περι «εχθρων» και τον λιντσαραν οχι γιατι εδειχνε λαθος εχθρους, αλλά γιατι τολμουσε να φωναζει πως υπαρχουν εχθροι). ΦΤΑΙΕΙ η απουσια ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, στελεχωμενο απο ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ. Φταιει οτι ο λαος δεν θυσιαζε μερος απο τα μικρα εφημερα οφελη για να θωρακισει τη χωρα και την οικονομια. Φταιει οτι ο λαος δεν φροντιζε να ενημερωθει για τη λειτουργια της διεθνους πολιτικης (1955-1974: ιστορια χαμενων ευκαιριων) και της παγκοσμιας οικονομικης αρενας (1981-2012). Ουτε αναδεικνυε και πειθαρχουσε σε ικανους κυβερνητες. Οι Κισινκερ και Μερκελ βρισκουν και κανουν. Οι αμερικανοι, οι γερμανοι, οι τουρκοι ειναι αυτοκρατορικοι λαοι, ή τουλαχιστον θελουν να βλεπουν τη πατριδα τους ψηλα. Εχουν ηγεμονικες φιλοδοξιες. Οι μισοι Ελληνες εχουν ποτιστει στην αριστερη, διεθνιστικη, κολλυβοορθοδοξη, φτωχοπροδρομικη, ταξικη νοοτροπια και κουλτουρα. Και ετσι καθε 35 χρονια τους πιανουν κοροιδο οι «οργανωμενοι, ενωμενοι και πονηροι» λαοι.

 7. ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ
  ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΜΑΓΚΑΣ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ
  ΕΝΨΣΗ ΑΥΤΟΣ ΤΑΠΕΡΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
  ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.
  ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙ = ΟΥΔΕΝΙ ΛΟΓΟ = ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ
  ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
  ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ
  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ
  ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΑ
  ΜΦΧ
  ΚΠ

 8. σαν κύπριος θλίβομαι… αλλα περισσότερο με θλίβει η κατάντια μας, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε συλλογικό εθνικό επίπεδο. Το «μαζί τα φάγαμε» ισχύει σε όλα, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, εθνικά και είναι διαχρονικό…δυστυχώς! σαν λαός, σαν έθνος, σαν άτομα, πάντοτε υπήρξαμε κατώτεροι των περιστάσεων και ΠΟΤΕ δεν μάθαμε…ΠΟΤΕ δεν διδαχθήκαμε….ζήσαμε μια στρατιωτική δικτατορία, ήμουν φοιτητής τότε στην Αθήνα…. τώρα έχουμε Δημοκρατία ;;;!!! Τι συμβαίνει στην όμορφη μας Αθήνα;; τι της κάναμε;; ΓΙΑΤΙ ρε παιδια;;; Και στην Κύπρο, ο κομμουνιστής πρόεδρος, ο βαθειά δημοκράτης και λαικός πρόεδρος έβαλε την τελική πινελιά στου «κακού την κατηφόρα» και μας οδήγησε στα Τάρταρα και ξέρετε κάτι; ετοιμαζούμαστε να βγάλουμε πρόεδρο πατριώτη…που έχει έτοιμη την συνταγή.. ανανική βέβαια και εθνοσωτήρια..! οι κερυνειώτες τού ..»τα σύνορα μας είναι στην κερύνεια» βγάζουν βουλευτές από τα δύο κόμματα που λάτρεψαν το σχέδιο αναν… και περιμενουν …ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ! Μήπως ό,τι βλέπουμε να γίνεται σήμερα στον ελληνισμό, κύπρο και ελλάδα, είναι κάποιο κιζινγκερικό σχέδιο στου οποίου την εξέλιξη συμμετέχουμε;! τελικά ο κάθε κιζινγκερ καλά προωθεί τα συμφέροντα του….ΕΜΕΙΣ;;;; τα μυρμηγκάκια που χειροκροτούν με ενθουσιασμό!!!

 9. Ο ΕΝΟΧΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΕΚΕΙΝΩΝ , ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ… ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ …ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ , ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΒΛΕΠΟΜΕΝ , ΕΙΝΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ , ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ … ΒΛΕΠΟΜΕΝ , Ο΄ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕΝ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ , ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ … ΕΙΝΑΙ ‘Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ , ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΝ ΑΣΙΑ , ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΙ , ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ? ΜΙΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ , ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑΣ … ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ , ΟΤΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΠ’ΑΠΕΙΡΟ , ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ … ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ , ΟΤΙ ΤΑ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ , ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ? ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ? ΓΙΑΤΙ ΑΦΕΛΩΣ ΞΕΧΑΣΤΙΚΕ ΤΟ :- » NEVER INJURE THE BENEFIT OF ENGLAND ? »

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here