Ο Αντώναρος για τη διαγραφή του: Απόφαση αντικαταστατική και άκυρη

0
190

Με σειρά αναρτήσεών του ο πρώην υπουργός της ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος σχολίασε τη διαγραφή του από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση των αξιών και των αρχών της παράταξης» ενώ σημειώνει ότι η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και άκυρη αλλά και ανυπόστατη.

Αρχικά έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook:

«Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανήκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και (στην οποία) θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις. Αυτές σήμερα παραβιάσθηκαν κατάφωρα. Πληροφορήθηκα με έκπληξή μου από δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη «τίθεμαι» εκτός κόμματος.

Η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη, εφ’ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζόταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογημένο σχετικό αίτημα. Επίσης τον καλώ να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιεχόμενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Άλλωστε η ιστορία μου και η μεγάλη διαδρομή μου στη παράταξη και στα κυβερνητικά της σχήματα είναι γνωστές. Και δεν επιτρέπω σε κανένα και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση – με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό. Όλοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτόν τον τόπο.
Θα επανέλθω όταν ενημερωθώ για τη στάση του κ. Μητσοτάκη».

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι ζήτησε από τον γραμματέα κ. Αυγενάκη να συγκαλέσει τα αρμόδια όργανα του κόμματος βάσει σχετικών καταστατικώμ διατάξεων καθώς μέχρι να συμβεί αυτό θα θεωρεί τη διαγραφή του άκυρη και αντικαταστατική.

Αναλυτικά έγραψε:

Για ενημέρωση:
Νωρίτερα σήμερα έστειλα γραπτό μήνυμα στον Γραμματέα κ. Λευτέρη Αυγενάκη με το οποίο τον καλώ να συγκαλέσει εγκύρως και βάσει των σχετικών καταστατικών διατάξεων τα αρμόδια όργανα του κόμματος. Μέχρις ότου συμβεί αυτό θεωρώ την δια του τύπου ανακοινωθείσα «διαγραφη» μου ακυρη, ανυπόστατη και αντικαταστατικη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here