Ο Δημήτρης Βερύκιος ως «Μέγας Ιεροεξεταστής» στον Πολυχώρο Εκστάν

0
477

Ο Δημήτρης Βερύκιος σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον μονόλογο «Ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ», από το ομώνυμο κεφάλαιο του κορυφαίου έργου ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΩΦ του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, στον Πολυχώρο Τέχνης Εκστάν (Καυτατζόγλου 5 και Πατησίων, στα Πατήσια).

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 8,30 το βράδι, και θα επαναλαμβάνεται κάθε Κυριακή έως και τις 23 Φεβρουαρίου.

Η υπόθεση του έργου αναφέρεται στην σκοτεινή περίοδο της Ιεράς Εξέτασης, που στην κορύφωση της ο Μέγας Ιεροεξεταστής συλλαμβάνει και ανακρίνει τον επανελθόντα στη Γη, Ιησού Χριστό, λίγο πριν τον ρίξει στην πυρά. Έτσι αρχίζει η σκοτεινή, άπνοη, αγωνιώδης νύχτα της Σεβίλλης.

Ο αέρας μυρίζει δάφνη και λεμονιά. Μια μνημειώδης σύγκρουση ανάμεσα στο Καλό και το Κακό! Πρόκειται για θεατρική διασκευή του πιο συγκλονιστικού ίσως, αποσπάσματος του τελευταίου και κορυφαίου έργου του «ανατόμου της Ψυχής» Φ. Ντοστογιέφσκι!

Μαζί με τον Δημήτρη Βερύκιο επί σκηνής ο εξαιρετικός μουσικός Σταύρος Παργινός με το βιολοντσέλο του, στον βουβό ρόλο του Ιησού Χριστού!

Ενδυματολογική επιμέλεια: ΜΠΕΤΥ ΛΥΡΙΤΗ

Η διάρκεια της παράστασης είναι 70′.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 12€, 10€ (προπώληση TICKETSERVISES.GR), 8€ (ομαδικό, φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 5€ (ατέλειες) Πληροφορίες, κρατήσεις: 2130210339

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here