Ο Έλληνας που δεν ανέβηκε στο μοιραίο αεροπλάνο: Πήρα δώρο για μία δεύτερη ζωή

0
95

Ο Ελληνας Αντώνης Μαυρόπουλος γλύτωσε τον θάνατο, καθώς την τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκε στο μοιραίο Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines, στην Αντίς Αμπέμπα. Επρόκειτο να συμμεάσχει σε συνέδριο του ΟΗΕ, στο Ναϊρόμπι της Κένυας, αλλά δεν ανέβηκε στο αεροσκάφος, διότι δεν είχε δώσει τη βαλίτσα του στο τσεκ ιν. Το εκπληκτικό; Παρεκάλεσε τους υπαλλήλους να τον αφήσουν να ανέβει, όμως εκείνοι αρνήθηκαν.

Ο ίδιος μίλησε στον ΣΚΑΪ και περιέγραψε τα γεγονότα.

«Δεν μπήκα στην πτήση από τύχη, δηλαδή ένας connection ambassador που ήρθε να με βρει να με πάει στην πτήση άργησε λίγο, οπότε τον περίμενα. Ήταν μισή ώρα η διαφορά και έπρεπε να πάω πολύ γρήγορα. Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ γιατί είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς όλο αυτό που έγινε και σιγά σιγά όσο περνάει ο καιρός ερχόμαστε πιο κοντά με την πραγματικότητα. Καταλαβαίνω πόσο δίπλα πέρασα και από την άλλη στεναχωριέμαι και συντιρίβομαι για τους ανθρώπους που χάθηκαν. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Είναι μία από τις περιπτώσεις που μπορεί πραγματικά να σου αλλάξουν τη ζωή. Κάποιος φίλος μου είπε ότι σου δόθηκε δώρο μία δεύτερη ζωή, φρόντισε να την ζήσεις όπως θέλεις», είπε ο Αντώνης Μαυρόπουλος.

«Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη πλευρά είναι ότι χάσαμε ανθρώπους που τους ξέραμε εκεί πέρα, γνωστούς και είναι συγκλονιστικό να ξέρεις ότι χάθηκαν για το τίποτα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου και αυτό που σε χώριζε από τη μοίρα τους είναι κάποια λεπτά, δύο λεπτά ίσως ή ένα», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here