Ο Γ.Παπακωνσταντίνου φερετζές του συστήματος,παλαιού & νέου,δεξιού & αριστερού

3
40

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι θέμα. Πρώτο θέμα στα δελτία και θα συνεχίσει να είναι, όσο χρειαστεί φοβάμαι, για να ξεχαστεί το πραγματικό θέμα της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ.

Γιατί βασίμως υποπτεύομαι ότι ο Γ.Παπακωνσταντίνου δεν είναι παρά ο φερετζές ενός ολόκληρου συστήματος που αποφάσισε να θάψει τη λίστα,  που προσπάθησε και προσπαθεί ακόμα, να μην αποδοθούν ευθύνες, να μην ερευνηθεί ποτέ, γιατί  καμία από τις λίστες με μεγαλοκαταθέτες δεν ελέγχθηκε μέχρι σήμερα.

Μόνο ο Παπακωνσταντίνου ήξερε για τη λίστα; Φυσικά όχι. Στην ελληνική κυβέρνηση στάλθηκε κι  όχι σε κάποιο Γιώργο, που κατά τύχη ήταν υπουργός Οικονομικών.

Ποιοί και γιατί  έκρυψαν τη λίστα;

Αλήθεια τι σκέφτηκε ο Β.Βενιζέλος όταν πήρε το περίφημο στικάκι;

Φαντάζομαι τη σκηνή. Το παίρνει, το κοιτάει φωνάζει, τη γραμματέα του και της λέει : «πάρε αυτό», «μην το πρωτοκολλήσεις»,  «κράτησέ  το εσύ κανείς ποτέ δεν ξέρει».

Την ίδια ώρα ψηφιζόταν το νέο Μνημόνιο,  κόβονταν μισθοί και συντάξεις , έκλειναν νοσοκομεία και σχολεία, λιποθυμούσαν παιδιά στα σχολεία από την ασιτία…… Η λίστα, όμως, ήταν καλά κρυμμένη .

Ποιοί άλλοι ήξεραν γι αυτήν ; Πιθανότατα η μισή κυβέρνηση κι όχι μόνο.

Τι προστάτευαν και έκρυψαν τη λίστα ,κι αυτή και δυο -τρείς άλλες; Προστάτευαν πρόσωπα ή μήπως (από κεκτημένη ταχύτητα) προστάτευαν το απρόσωπο σύστημα που έστησαν κάποτε, αλλά πλέον δεν ξέρουν ούτε πώς είναι ,ούτε που είναι; Αν είναι εδώ ,αν είναι στην Ελβετία ,αν υπάρχει ακόμα ή όχι;

Ο Γ.Παπακωνσταντινού, ο Γιώργος που από το πουθενά έγινε υπουργός Οικονομικών, προφανώς έλαβε εντολές για τη διαχείριση της λίστας και, προφανώς, παρεμπιπτόντως προστάτευσε και τις εξαδέλφες του. Αυτοί που αποφάσισαν, όμως ,ποιούς προστάτευαν και γιατί; Αυτοί που ήξεραν, αλλά δεν μίλησαν, ποιούς προστάτευαν και γιατί; Αυτοί που είχαν στο συρτάρι τους τη λίστα γιατί δεν μίλησαν; Ποιούς προστάτευαν και γιατί;

Και κάτι τελευταίο. Η λίστα χρησιμεύει για να φορολογηθούν οι φοροφυγάδες, όχι για να πετάξουμε βορά στο πλήθος όποιον έχει περισσότερα από εμάς, όποιον νόμιμα τα απέκτησε και νόμιμα τα κατέθεσε στην Ελβετία ή όπου αλλού. Σε μια κοινωνία που βράζει δεν παίζουμε επικοινωνιακά παιχνιδάκια, γιατί θα τα βρούμε μπροστά μας ανεξέλεγκτα, καταιγιστικά και μοιραία…

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. «Γιατί βασίμως υποπτεύομαι ότι ο Γ.Παπακωνσταντίνου δεν είναι παρά ο φερετζές ενός ολόκληρου συστήματος που αποφάσισε να θάψει τη λίστα, που προσπάθησε και προσπαθεί ακόμα, να μην αποδοθούν ευθύνες, να μην ερευνηθεί ποτέ, γιατί καμία από τις λίστες με μεγαλοκαταθέτες δεν ελέγχθηκε μέχρι σήμερα».
    Μην υποπτεύεσαι, στάσου μπροστά στον καθρέπτη και θα δεις έναν υποστηρικτή του συστήματος, έναν από τους πάμπολλους των ΜΜΕ.

  2. Είσαι μέσα στη σωστή διάσταση του όλου θέματος. Πιστεύω k συμβαδίζω με τα ερωτηματικά σου. Εδώ φαίνεται πως φτάσαμε στο σημείο να πληρώσουν όλοι αυτοί που δεν πλήρωσαν αυτά που έπρεπε k σήμερα το κράτος εξαναγκάζεται να άνοιξη παλιά δευτερεια που είχε κρύψει για δεκαετίες ακυβερνησίας.
    Όπως ο Λαός χρησιμοποιήθηκε για να καθαρίσει το άθλιο κράτος τις παρανομίας από τα τσιμπούρια k βδέλλες που δημιούργησαν την Ελλάδα τις μεταπολίτευσης, έτσι k σήμερα παρόλο που ψηφίστηκαν από τον Ελληνικό Λαό να αντιμετωπίσουν τους παρανομους αίτιους τις χώρας συνεχίζουν να χρησιμοποιούν διαφορα εργαλεία, τεχνάσματα,… για να ασκήσουν πολιτική αποτελέσματος με kamouφλαζ την πολιτική δειλία, αδράνεια ώστε να αποκαλύψουν η να αντιμετωπίσουν τους πρώην παρανομους, αίτιους τις οικονομικής καταστροφής που ζούμε σήμερα.
    Εδώ σήμερα ακούμε την ψεύτικη ορχήστρα ΟΛΟΝ ουδενός εξαιρουμένου πολιτικοu σχήματος παίχτη να κρύβεται με πολλά λόγια πουλώντας πιο δίκαιη δικαιοσύνη από τον άλλο αντίπαλο. Δεν μας εντυπωσιάζεται άλλο πια με το πολιτικο σας παιχνίδι διαφάνειας, θέλουμε να δούμε πράξις, τιμωρίας, θέλουμε να κάνετε την δουλειά σας ως αντιπρόσωποι ενός νομου δικαιου για όλους τους πολίτες. Τι δεν καταλαβαίνετε?? Τον φερετζέ που χρησιμοποιείτε είναι διαφανες, δεν μας ερεθίζεται άλλο πια.!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here