Ο Γιάννης Ραγκούσης υπέρ της Φώφης Γεννηματά

0
58

 

Στηρίζει τη Φώφη Γεννηματά στον 2ο γύρο των εκλογών ο Γιάννης Ραγκούσης. Το πρωί την επισκέφθηκε στο γραφείο της και την ενημέρωσε για την απόφασή του.

Ο πρώην υπουργός ήταν υποψήφιος στον πρώτο γύρο για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και έλαβε το 2,43% των ψήφων. Ο προεκλογικός του αγώνα είχε ως επίκεντρο την άρνηση κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ.

Μετά την απόφαση εκδόθηκε κοινή δήλωση Γεννηματά – Ραγκούση, στην οποία τονίζεται ότι αποφάσισαν να συμπορευτούν.

Η δήλωσή τους:

«Η περασμένη Κυριακή ήταν μια μεγάλη, ιστορική στιγμή για την προοδευτική παράταξη.

Όλα ξεκίνησαν στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όταν συναντηθήκαμε για τον κοινό στόχο της ίδρυσης του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς

Έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα γίνουμε ποτέ ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου, με αντάλλαγμα κάποιες καρέκλες της εξουσίας. Είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη συντήρηση και το λαϊκισμό.

Ας το πάρουν επιτέλους απόφαση: Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία, αυτοδύναμη στρατηγική και ενωμένοι θα τηρήσουμε την πορεία αυτή σταθερά και αμετάκλητα. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός.

Αυτές τις μέρες, που ξαναγεννιέται η μεγάλη προοδευτική παράταξη, μετά από ουσιαστική και σε  βάθος συζήτηση, αποφασίσαμε να συμπορευτούμε, χωρίς καμία καθυστέρηση, για την επόμενη μέρα της παράταξης και για να ανταποδώσουμε την τιμή στους 210.000 προοδευτικούς πολίτες που δήλωσαν ήδη παρόντες στη νέα μας πορεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here