Ο ιερέας που βρήκε τη Δώρα νεκρή: Ήταν γεμάτη αίματα

0
40

Ο πάτερ Θεόδωρος είναι ο άνθρωπος που βρέθηκε δίπλα στη Δώρα Ζέμπερη λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στο Β΄Νεκροταφείο.

Ο ιερέας του Β’ Νεκροταφείου Αθηνών μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για την φρικιαστική εικόνα που αντίκρισε και τις στιγμές τρόμου, λίγα λεπτά μετά την άγρια δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

«Την είδα που πέρασε. Ήταν μόνη της. Είχαμε μιλήσει κάποιες φορές. Είχε πολύ άγχος», είπε αρχικά ο πάτερ Θεόδωρος. Και συνέχισε, αναφερόμενος στην στιγμή της δολοφονίας: «Την άκουσε ένα παλικάρι. Ήταν όλο αίματα. Κοίταξα κάτω, είδα ότι ανέπνεε. Είχε παντού αίματα. Το πιο πολύ αίμα ήταν πάνω στα ρούχα της. Βρήκα κάτω μόνο το μπουφάν της. Ήρθε η Άμεση Δράση και μετά το ΕΚΑΒ. Μόνο εγώ την ακούμπησα και έδωσα DNA για να μην φαίνονται τα δαχτυλικά μου αποτυπώματα».

Για τις συνομιλίες που είχε με την Δώρα Ζέμπερη, είπε: «Μου έλεγε ότι δεν μπορεί να το ξεπεράσει (σ.σ. τον θάνατο του παιδικού φίλου της, Γιάννη). Της έλεγα «μην κάθεσαι τόσες ώρες. Δεν σε ωφελεί. Πήγαινε σε έναν ψυχολόγο να σε βοηθήσει». Μετά μου είπε ότι πήγε σε γιατρό… Ερχόταν πάντα μόνη της. Το Σάββατο και την Κυριακή που δεν δούλευε, ερχόταν τα πρωινά».

Ο πάτερ Θεόδωρος επισήμανε επίσης πως η μάντρα είναι πιο χαμηλή, κοντά στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε η Δώρα Ζέμπερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here