Ο Καμμένος διαψεύδει Κοτζιά – Η απάντηση του τέως ΥΠΕΞ

0
53

Απαμντώντας γραπτώς στξν ερώτηση του Γαιάννη Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Άμυνας διαψεύδει τον τέως ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά για όσα διημείφθησαν στο επίμαχο υπουργικό συμβούλιο που οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών.

«Ουδέποτε ανέφερα ότι η κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Σόρος» επιμένει ο ΥΕΘΑ ενώ διευκρινίζει ότι αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο άτομο «σε σχέση με συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την κυβέρνηση».

Αναλυτικά:

Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης με θέμα «Σχετικά με την καταγγελία του κ. Κοτζιά περί φερόμενης δήλωσης σας στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο για δωροδοκία της Κυβέρνησης» σας γνωρίζω ότι επειδή παρατηρώ πως τα σενάρια που διακινούνται, κατά βάση από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου για προφανείς λόγους αντιπερισπασμού της κοινής γνώμης, λαμβάνουν πλέον τη μορφή κοινοβουλευτικού ελέγχου επιθυμώ να επαναλάβω και να καταστήσω σαφές ότι ουδέποτε ανέφερα ότι η Κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Τ. Σόρος.

Αντιθέτως, αναφέρθηκα, στο εν λόγω άτομο, σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την Κυβέρνηση.

Περαιτέρω σας παραπέμπω σε δηλώσεις παρόντων, στο Υπουργικό Συμβούλιο, Υπουργών ενώ παράλληλα υπενθυμίζω ότι σε όλα τα Υπουργικά Συμβούλια τηρούνται και τα σχετικά πρακτικά.

Τέλος θεωρώ την υπόθεση περαιωθείσα και δεν πρόκειται να συνεχίσω την προσπάθεια ορισμένων να οικοδομήσουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας πάνω στις συγκεκριμένες αναφορές μου».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κοτζιάς σχολίασε τη γραπτή απάντηση του κ. Καμμένου ενώ βρισκόταν στην Κομοτηνή.

«Τον κ. Καμμένο ρωτήστε, αν τα παίρνει πίσω χαρά μου» είπε χαρακτηριστικά ο τέως υπουργός Εξωτερικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here