Ο Καραμανλής «πυροβόλησε» τον μάρτυρα-Ποιος θα τον πάρει στα σοβαρά;

0
3223

Γίνεται ένας μάρτυρας να λέει ψέματα για ένα θέμα, αλλά αλήθεια για ένα άλλο; Το ερώτημα μπορεί να φαίνεται ρητορικό, ωστόσο δεν είναι.

Δείτε τι έχει προκύψει στην πολύκροτη υπόθεση Novartis, με την κατάθεση ενός εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων. Ισχυρίστηκε ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως υπουργός Υγείας παρήγγειλε πολλαπλάσιο αριθμό εμβολίων για τη γρίπη των χοίρων, με αντάλλαγμα μίζα από τη Novartis 40 εκατομυρίων ευρώ.

Δεν έμεινε μόνο εκεί, όμως, ο μάρτυρας. Υποστήριξε ότι ο υπουργός παρέσυρε τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να προσυπογράψει την αγορά των εμβολίων. Εξέφρασε δε και τη βεβαιότητα ότι ο Καραμανλής αγνοούσε τα πάντα.

Εξαρχής η συγκεκριμένη κατάθεση έμοιαζε προβληματική. Γιατί δεν έμεινε ο μάρτυρας στην καταγγελία για τον χρηματισμό κορυφαίου υπουργού; Γιατί τέτοια σπουδή να βγάλει από το κάδρο τον Καραμανλή;

Όλοι κάναμε κάποιες σκέψεις, το ίδιο και ο Αβραμόπουλος, φαντάζομαι. Γι αυτό και βγήκε φόρα παρτίδα και διερωτήθηκε: Τι ήταν ο Καραμανλής για να τον παρασύρω; Κανένα παιδάκι; Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: Καραμανλή πάρε θέση. Και, βέβαια, πήρε, ξεκαθαρίζοντας πως ο Αβραμόπουλος έχει δίκιο. Σε τι; Η ποσότητα των 16 εκατομυρίων εμβολίων είχε αποφασιστεί σε κυβερνητική σύσκεψη και αντιστοιχούσε σε 8 εκατομύρια Έλληνες (2 δόσεις για τον καθένα, όπως ήταν η οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας). Όταν άλλαξε η οδηγία, τα μισά εμβόλια επεστράφησαν. Συνεπώς, ο πρώην πρωθυπουργός ούτε παρασύρθηκε ούτε αγνοούσε το θέμα.

Ξαναδιατυπώνω, λοιπόν, το αρχικό ερώτημα: Μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστος ένας μάρτυρας, ο οποίος συλλαμβάνεται να λέει ψέματα πριν ακόμη αρχίσει η διερεύνηση της υπόθεσης; Και γιατί, άραγε, το έκανε; Τράβαγε κάποιο «ζόρι» ο ίδιος; Ή μήπως κάποιος άλλος, ο οποίος και του «υπέδειξε» τι να καταθέσει; Και πώς θα θεωρηθούν άξια προσοχής όσα άλλα έχει καταθέσει;

Ο Καραμανλής «πυροβόλησε» τον μάρτυρα-Ποιος θα τον πάρει στα σοβαρά τώρα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here