Ο μικρός Αμίρ εξομολογείται: Φοβήθηκα πάρα πολύ

0
50

«Πέταξαν πέτρες και δύο μπουκάλια στο δωμάτιο όπου κοιμάμαι. Φοβήθηκα πάρα πολύ, και εγώ και η οικογένειά μου», δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν και συμπλήρωσε: «Ηταν περίπου πέντε άτομα και φώναζαν όταν επιτέθηκαν στο σπίτι μας».

Η επίθεση έγινε σύμφωνα με πληροφορίες τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Δάφνη, όπου άγνωστοι πέταξαν πέτρες προκαλώντας φθορές στο σπίτι. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και τον εντοπισμό των δραστών.

Βέβαια, η Αστυνομία εξετάζει κι άλλα ενδεχόμενα πέραν της ρατσιστικής επίθεσης και βάσει ενός ακόμα σεναρίου η επίθεση μπορεί να έγινε από ένοικο της πολυκατοικίας, ειδικότερα από άνδρα που διαμένει στον 1ο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας όπου στεγάζεται η οικογένεια του Αμιρ και φέρεται να ταλαιπωρείται από σχιζοφρενική διαταραχή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του ήταν αυτή που κάλεσε τις Αρχές αμέσως μετά την επίθεση. Οι Αρχές αναζητούν και υλικό από κάμερες, ώστε να διαπιστώσουν τον αριθμό των δραστών.

Η οικογένεια, η οποία υπάγεται στο πρόγραμμα στέγασης προσφύγων, ζήτησε τη μετακίνησή της μετά το θλιβερό συμβάν.

Κενό νόμου

Οπως ακριβώς και στην περίπτωση της επίθεσης στο σπίτι του 11χρονου, έτσι και για το θέμα της σημαίας τα κίνητρα ερευνώνται. Το υπουργείο Παιδείας τηρεί σιγήν ιχθύος παραπέμποντας στα συμπεράσματα που θα διεξαχθούν από την έρευνα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος αφήνει αιχμές ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας γνωρίζει περισσότερα απ’ όσα λέει και καταδικάζει τη στάση της ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για ευθύνη του διευθυντή και των εκπαιδευτικών του σχολείου, ενώ οι διευθυντές των άλλων σχολείων της Δάφνης σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για κενό νόμου, καθώς δεν έχει προβλεφθεί η περίπτωση που ο μαθητής (λόγω διαφορετικού θρησκεύματος) δεν επιθυμεί να παραστεί στη δοξολογία».

Το σίγουρο είναι πάντως ότι το Προεδρικό Διάταγμα δεν προβλέπει επανάληψη κλήρωσης, κάτι στο οποίο ο διευθυντής του σχολείου προχώρησε, ενώ αρκετοί ρίχνουν ευθύνες και στο διαμεσολαβητή του προγράμματος στέγασης προσφύγων που είχε αναλάβει την οικογένεια και δεν προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με την επιθυμία του 11χρονου Αμίρ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here