Ο Μητσοτάκης στο Συντονιστικό Κέντρο: Ευχαριστώ τον κρατικό μηχανισμό

0
40

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στις 9 το βράδι στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των ενεργειών του κρατικού μηχανισμού μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η δική μας δουλειά δεν είναι να μπλεκόμαστε στα πόδια των επιχειρησιακών. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον κρατικό μηχανισμό για την ανταπόκρισή του», είπε στη σύντομη δήλωσή του..

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στις χερσαίες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, των ΕΜΑΚ, της Περιφέρειας και των Δήμων που επιχείρησαν αμέσως μετά τον σεισμό. «Στο πρώτο ημίωρο παρατηρήθηκε συμφόρηση των τηλεπικοινωνιών λόγω της υπεφόρτωσης, καθώς και διακοπές ρεύματος που οδήγησαν στον εγκλωβισμό ανθρώπων σε ανελκυστήρες. Η Πυροσβεστική δέχτηκε 30 κλήσεις και πραγματοποίησε 30 απεγκλωβισμούς. Για αρκετές ώρες υπήρξε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here