Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Γιάνναρο που αποκάλεσε «πίθηκο» μετανάστη

0
100

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ετολή στον γραμματέα της ΝΔ να διαγράψει τον Θεόδωρο Γιάνναρο, που είναι μέλος του Τομέα Υγείας του κόμματος και πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Ελπίς, επειδή σε ανάρτητή του στα σόσιαλ μίντια «πίθηκο» και «ζώο» έναν μετανάστη.

Όλα ξεκίνησαν με μια ανάρτηση του Arash Hampay στο twitter:

Ε, φασίστες, Είμαι οκ στη νέα μου πατρίδα, δεν θα αποφασίζετε εσείς πώς θα κινούμαι, θα συνεχίσω να αλλάζω το πρόσωπο και την ατμόσφαιρα της νέας μου πόλης. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από φασίστες.

Ακολούθησε σχόλιο του Θόδωρου Γιάνναρου:

Δεν θα έπρεπε το ζώο αυτό που έρχεται ως συριζοκαλεσμένος, μόλις φθάνει βγάζει σελφι με το iPhon του, μας βρίζει χυδαία & ονομάζει την Ελλάδα… νέα πατρίδα του? Εγώ την πατρίδα μου δεν τη χαραμίζω για αποβράσματα! Κυκλοφορήσετε τη φώτο, να βρεθεί & να τα πει αυτά στην αστυνομία!

Ακολούθησε μία ανάρτηση που πλέον δεν υπάρχει στον λογαριασμό του και όπου γράφει- σε απάντηση στον Arash Hampay- ότι θα τον διώξουν με τις κλωτσιές και τον αποκαλεί πίθηκο.

Και μετά τον σάλο πρόσθεσε:

Αποκάλεσα πίθηκο αυτόν τον τύπο που μας απεκάλεσε φασίστες, προφανώς για να μην πω κάτι που το επίπεδό μου δεν θα το επέτρεπε και οι “αλληλέγγυοι” το έκαναν θέμα! Κατά την άποψή τους, θα μας βρίζουν χυδαία και εμείς απλά θα το καταπίνουμε!

Λίγο αργότερα και ύστερα από τις αντιδράσεις, ζήτησε από τον Hampay να εξηγήσει και να διευκρινίσει οτι δεν αποκαλεί όλες τους Ελληνες φασίστες. Πρόσθεσε δε οτι σε αυτήν την περίπτωση είναι έτοιμος να ζητήσει συγνώμη.

Ποτέ δεν θα είχα πρόβλημα να ζητήσω συγνώμη, αν έκανα λάθος, να το παραδεχθώ & βέβαια να το κατεβάσω αμέσως! Πάντως όταν πας σε μία χώρα, δεν ανεβάζεις με το καλημέρα στα social media της χώρας ένα post που γράφει: “Hey Fascists” Δεν είναι & το πιό αγνό Hallo! Το μνμ που επστειλα

Και ακολούθησε ενα ακόμα tweet του Θόδωρου Γιάνναρου, από το προφίλ του Hampay:

Βρείτε μου τώρα εσείς ένα λόγο που ο τύπος αυτός ο άτεγκτος, που διαμαρτύρεται παριστάνοντας τον πρόσφυγα που τον προσβάλουν οι κακοί, έχει αυτή τη φωτογραφία στο προφίλ του για την Αθήνα, που θέλει να αλλάξει & να καθαρίσει από φασίστες? Ποιοι είναι φασίστες -οι κάτοικοι μήπως?

Οι αναρτήσεις του Θεόδωρου Γιάνναρου προκάλεσαν αντιδράσεις ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μεταναστών- προσφύγων, κατηγορώντας την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι ανέχεται τον ρατσιστικό λόγο του κ. Γιάνναρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here