Ο Μητσοτάκης επανίδρυσε υπουργείο για τους μετανάστες

0
32

Βλέποντας ότι τα πράγματα στο μεταναστευτικό δεν πάνε καθόλου καλά ο πρωθυπουργός αποφάσισε να επανασυστήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο λειτουργούσε επί κυβερνήσεως Αλέξη Τσίπρα και το κατήργησε ο ίδιος όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση.

Υπουργός ορίστηκε ο έως σήμερα υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, ο οποίος έχει γνώση του προβλήματος καθώς εκλέγεται στη Χίο. Αναπληρωτής υπουργός ανέλαβε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Και οι δυο ορκίστηκαν ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η κατάσταση στα νησιά είναι εκρηκτική, καθώς δεν επετεύχθη ο κυβερνητικός στόχος να μεταφερθούν 20,000 άτομα στην ηπειρωτική χώρα έως τα τέλη του 2019. Όπου επιχειρήθηκε δε να μεταφερθούν μετανάστες ξεσηκώθηκαν οι τοπικές κοινωνίες, με επικεφαλής τους δημάρχους τους. Σε πολλές περιπτώσεις αντιδρούν και οι τοπικοί βουλευτές. 

Ο ίδιος ο κ. Μηταράκης το Σαββατοκύριακο αποδοκιμάστηκε στη Χίο, όπου πήγε να μιλήσει για το θέμα.

Μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:

«Τα συγχαρητήριά μου στον κ. Μητσοτάκη που του πήρε τελικά μόνο έξι μήνες και εφτά μέρες για να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό και πόσο γκάφα ολκής ήταν η απόφασή του να καταργήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη χώρα με τις μεγαλύτερες ροές προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ευρώπη».

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημείωσε:

«Γκάφα είναι να μην ξέρεις ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Γκάφα είναι να μην ξέρεις ότι η Μυτιλήνη και η Λέσβος είναι το ίδιο νησί. Γκάφα είναι να λένε οι υπουργοί σου ότι οι μετανάστες «λιάζονται» πριν «εξαφανιστούν». Δεν είναι όμως απλά μια ακόμη γκάφα, να σε ερευνά η OLAF για κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Αντίθετα, η σημερινή Κυβέρνηση υλοποιεί ένα συνεκτικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Και παρεμβαίνει με αίσθημα ευθύνης όπου χρειάζεται. Ιδίως μάλιστα όταν το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό διογκώνεται σε συνθήκες γεωπολιτικής αστάθειας στην περιοχή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here