Ο Νίμιτς «μπατάρει» υπέρ των Σκοπίων για το «μακεδονικό έθνος»

1
87

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο Μάθιου Νίμιτς είπε μα σαφήνεια ότι το θέμα της εθνικής ταυτότητας των Σκοπιανών δεν βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, περιορίζοντας την όλη συζήτηση στο ζήτημα της ονομασίας.

Χθες, παρουσία του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών, Ντιμιτρόφ, αιφνιδίασε λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει θέσει θέμα ταυτότητας. «Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο», τόνισε.

Σήμερα, σε συνέντευξή του στο Euronews, ο ειδικός μεσολαβητης του ΟΗΕ επανήλθε, σημειώνοντας: «Όλα τα έθνη έχουν τη δική τους αντίληψη για την ταυτότητα τους και το να διαταραχθεί αυτό είναι δύσκολο για κάποιον να το αποδεχθεί. Τα θέματα που είναι υπό διαπραγμάτευση έχουν να κάνουν με το όνομα της χώρας».

Η δημοσιογράφος Νικολέττα Κρητικού τον ρώτησε τι τον φοβίζει για το μέλλον. Και απάντησε: «Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Οι καταστάσεις αλλάζουν, οι κυβερνήσεις αλλάζουν, δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η κυβέρνηση στην Ελλάδα σε δύο χρόνια. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κυβέρνηση στα Σκόπια, δεν γνωρίζουμε την κατάσταση που θα επικρατεί στην περιοχή. Μπορεί να συμβούν διάφορα γεγονότα που θα δυσκολέψουν την κατάσταση, θα την κάνουν ακόμη πιο περίπλοκη στο μέλλον, ώστε να βρεθεί λύση. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στο μέλλον και οι διαιρέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες μόνο ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν».

Ο Μάθιου Νίμιτς δεν θέλησε να σχολιάσει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ, κάτι για το οποίο ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ έχει δεσμευτεί, ενώ ξεκαθάρισε πως η συνταγματική αναθεώρηση στην γείτονα χώρα είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί σε εθνικό επίπεδο.

Ο Νίμιτς «μπατάρει» υπέρ των Σοπίων για τον «μακεδονισμό»

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here