Ο Πίτερ Σπίγκελ «ψηφίζει» Κυριάκο Μητσοτάκη

0
47

Tο εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη πλέκει ο Πίτερ Σπίγκελ στους Financial Times, ενόψει της  διαδικασίας ανάδειξης  νέου προέδρου στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο, Βρυξέλλες και Βερολίνο παρακολουθούν στενά την εσωκομματική διαδικασία στη ΝΔ και η εμπιστοσύνη τους προς τον Αλέξη Τσίπρα φθίνει διαρκώς, καθώς εκτιμάται ότι δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, όσον αφορά το πρόγραμμα διάσωσης.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος αναφέρει ότι «μερικοί έχουν εναποθέσει πλέον τις ελπίδες τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη…» και κάνει λόγο για σχεδόν «μοναχική μάχη» που έδωσε κατά της διαπλοκής στην ελληνική δημόσια διοίκηση ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Προσθέτει επιπλέον ότι για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που σθεναρά υπεραμύνονται της ανάγκης μεταρρυθμίσεων, καθώς και ορισμένων απογοητευμένων βετεράνων των Βρυξελλών, «ο κύριος Μητσοτάκης είναι ο πλέον ικανός να διαδεχθεί τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να αποδυναμώσει την πανοπλία του κυρίου Τσίπρα».

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι νέος και γοητευτικός όπως ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο ίδιο άρθρο υπάρχει και τοποθέτηση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος αναφέρει ότι για πρώτη φορά, τώρα που διεκδικεί την αρχηγία του κόμματος, νοιώθει πραγματικά απελευθερωμένος.

«Υπάρχει μια άλλη πλευρά στη ζωή μου που πρέπει να γνωρίσει ο κόσμος. Ξέρουν ότι είμαι ικανός. Ο κόσμος ξέρει ότι έχω κάνει καλές σπουδές. Θέλω όμως να καταλάβουν ότι έχω πάθος για όσα κάνω», υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here