Ο πόλεμος Αλαφούζου-Γιαννακόπουλου και ο εξευτελισμός του Παναθηναϊκού

0
425

Πρόβα τζενεράλε, λέει, για τον Παναθηναϊκό. Με κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα; Με κάποια ελληνική, από τις σημαντικές; Τίποτα από τα δύο. Με τον Λεβαδειακό. Ναι, με τον Λεβαδειακό.

Παρακμή, θα πει κάποιος. Και δεν θα έχει καθόλου άδικο. Ιδίως αν συνυπολογίσει το πού έγινε το ματς. Ούτε στη Λεωφόρο, ούτε στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες με το τριφύλλι στο στήθος αγωνίστηκαν στο γήπεδο-νταμάρι της Καλλιθέας.

Φωνάζει το πράγμα. Ο ένδοξος σύλλογος εξευτελίζεται. Με ποδοσφαιριστές, που άλλες εποχές δεν θα έβρισκαν θέση ούτε ως αναπληρωματικοί, με ανύπαρκτη διοίκηση και χωρίς γήπεδο-έδρα, λόγω του πολέμου Αλαφούζου-Γιαννακόπουλου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία: Ο Αλαφούζος έχει κάνει εγκλήματα. Παρότι ξόδεψε δεκάδες εκατομύρια από την τσέπη του, εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους, έκανε κάκιστες επιλογές και οδήγησε την ομάδα στο απόλυτο αδιέξοδο. Τον τελευταίο χρόνο την εγκατέλειψε στην τύχη της, ενώ εδώ και μήνες προσπαθεί να την ξεφορτωθεί, πουλώντας την μέσω Ταϊλανδού «ενδιάμεσου» σε άγνωστο αφεντικό. Επισήμως, άγνωστο. Διότι όλοι μιλάνε για τον Βίκτωρα Ρέστη.

Από την άλλη υπάρχει ένας άνθρωπος που αποδεδειγμένα αγαπάει την ομάδα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που διεκδικεί την ΠΑΕ έχοντας ευρύτερο σχέδιο για το ΟΑΚΑ, αλλά ο Αλαφούζος τον αγνοεί μη δίνοντας βάση σε όσα λέει.

Έτσι, κάπου στη μέση στέκει ο Παναθηναϊκός. Χωρίς καπετάνιο και πυξίδα, μεσοπέλαγα. Με κόσμο που τον αγαπάει και χουλιγκάνους που μόνο κακό έχουν κάνει από την περίοδο του Βαρδινογιάννη ακόμη.

Πού θα βγει όλο αυτό; Άγνωστο. Προς το παρόν ο κάποτε πρεσβευτής του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, ζει έναν πρωτοφανή ξεπεσμό. Θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και δεν θα μπορεί καν να αγωνιστεί στη Λεωφόρο, επειδή το απαγορεύει ο Γιαννακόπουλος, θεωρώντας ότι έτσι τιμωρεί τον Αλαφούζο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here