Πόλεμος υπουργών για τον Τσίπρα, όχι για τα «μάτια» του Βαρουφάκη…

0
43

Πολλοί εξεπλάγησαν από τη σφοδρότητα της επίθεσης του Νίκου Βούτση στον  Γιάννη Πανούση για τα «μάτια» του… Βαρουφάκη. Η εξήγηση είναι απλή: το θέμα δεν αφορούσε τον πρώην υπουργό Οικονομικών, αλλά τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Στην πραγματικότητα, ο υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε να προστατεύσει τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας «εκτός τόπου και χρόνου» τις αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης περί «εσχάτης προδοσίας» για το Plan B.

Γιατί;

Διότι ο πρωθυπουργός είχε αποφασίσει -και το έκανε πράξη στη Βουλή- να επιβεβαιώσει ότι δική του ήταν η εντολή στον Βαρουφάκη για το «Σχέδιο Β» -το οποίο περιείχε τη δημιουργία παρατραπεζικού συστήματος με υποκλοπή των ΑΦΜ εκατομμυρίων Ελλήνων, καθώς και τη δημιουργία παράλληλου νομίσματος.

Παρότι, λοιπόν, ο Νίκος Βούτσης είχε δηλώσει προ ημερών ότι ουδέποτε είχε συζητηθεί σε κυβερνητικό όργανο τέτοιο σχέδιο, βγήκε χθες και δήλωσε ότι το μόνο λάθος του Βαρουφάκη ήταν ότι το δημοσιοποίησε. Πότε έλεγε αλήθεια, άραγε; Τότε ή χθες; Ψιλά γράμματα. Το ζήτημα ήταν να μην πάρει «αέρα» η αντιπολίτευση και εγείρει θέμα ποινικών ευθυνών.

Ήδη το ΠΑΣΟΚ το υπαινίχθη με σαφήνεια, αλλά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα Νίκος Φίλης το είπε καθαρότερα όταν χαρακτήρισε μ@λ@κίες όσα σχεδίαζε ο Βαρουφάκης και έκανε λόγο για Ειδικό Δικαστήριο. Το σημαντικό στην υπόθεση; Ο Φίλης είναι κορυφαίο στέλεχος του Σύριζα και στενός πολιτικός φίλος του Βούτση, εδώ και δεκαετίες…

Ο φόβος, λοιπόν, στο Μέγαρο Μαξίμου για το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών, μεγθύνθηκε, μετά την αναφορά του (και καθηγητή Εγκληματολογίας) Γιάννη Πανούση σε «εσχάτη προδοσία». Πολύ περισσότερο που η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για «ηθική αυτουργία σε εσχάτη προδοσία», στΟχεύοντας απευθείας στον πρωθυπουργό -το μεγάλο κεφάλαιο του Σύριζα και της κυβέρνησης.

Έτσι, πήρε οδηγία ο Νίκος Βούτσης να «πυροβολήσει» τον Πανούση, για να κόψει τη συζήτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here