Ο Ρέντσι θα εισηγηθεί Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα

0
38

Η εφημερίδα Ιλ Μεσσατζέρο αναφέρει ότι Ματτέο Ρέντσι έχει σκοπό να προτείνει, στους ευρωπαίους σοσιαλιστές, σήμερα στις Βρυξέλλες, την έγκριση ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα, το οποίο να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των καταστρεπτικών συνεπειών της λιτότητας, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Ένα σχέδιο στο οποίο αναφέρθηκε με έμφαση, πρόσφατα, και ο Ιταλός κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

Όπως διαρρέει από το κυβερνητικό μέγαρο στην Ρώμη, ο Ρέντσι είναι διατεθειμένος να στηρίξει το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού, για δραστική μείωση της λιτότητας, αλλά επιθυμεί, σε αντάλλαγμα, να δεσμευθεί η Ελλάδα ότι θα υλοποιήσει κάποιες βασικής σημασίας μεταρρυθμίσεις.

Η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα αναφέρει από την πλευρά της ότι σύμφωνα με δικές της πληροφορίες, η διαμεσολαβητική αυτή προσπάθεια της Ιταλίας έχει συμφωνηθεί σε τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα- Ρέντσι. Και χθες, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, οι δυο πρωθυπουργοί ανέλυσαν, τηλεφωνικά, το μήνυμα του ελληνικού δημοψηφίσματος και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here