Ο Σκουρλέτης καταγγέλλει «νταβατζήδες» στην Αριστερά

0
87

Για «επίδοξους νταβατζήδες της Αριστεράς που προσπαθούν να διαμορφώσουν την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου του», μίλησε ο Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Alpha 989, χρησιμοποίησε τον όρο που είχε εισάγει το 2004 ο Κώστας Καραμανλής, όταν είχε αναφερθεί «σε 5-6 νταβατζήδες» που ήθελαν τότε να καθορίζουν την πολιτική ζωή.

«Προφανώς υπήρξαν απανωτά δημοσιεύματα που κορυφώθηκαν την περίοδο των διακοπών. Επιχείρησαν μέσα από στοχοποίηση την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξαν προσπάθειες διαφόρων κέντρων να διαμορφώσουν τη συζήτηση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει συνεδρίου. Εννοώ άτομα από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, όπως αυτοπροσδιορίζονται, που νομίζουν ότι κατέχουν το αλάθητο και δεν καταλαβαίνουν ότι στο τι κάνει ένα κόμμα ακολουθείται μια δημοκρατική διαδικασία», τόνισε.

Απαντώντας στον αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στραφεί προς το Κέντρο, σχολίασε: «Με βάσει τον πυρήνα των ιδεών και αρχών έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μια αριστερή δύναμη που ποτέ δεν προσέγγιζε την πραγματικότητα σαν ένα κόμμα-σκαντζόχοιρος, ένα κόμμα περιθωρίου χωρίς να έχει τόλμη να βγαίνει μπροστά. Μιλάμε για μία δυναμική αριστερά που επιβεβαιώθηκε από το αποτέλεσμα, μπορεί να εκφράζει μεγαλύτερο μέρος του χώρου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here