Ο Σταύρος Θεοδωράκης στηρίζει την Ινές Αριμάδας των Ciudadanos

0
123

Με ανάρτησή του στον λοαγριασμό του στο Facebook o επικεφαλής του Ποταμιού εκφράζει την πλήρη υποστήριξή του στην υποψήφια των Ciudadanos Ινές Αριμάδας για της εκλογές στην Καταλωνία.

Όπως γράφει ο Σταύρος Θεοδωράκης:
«Η Βαρκελώνη είναι η πόλη μου, η Ισπανία η χώρα μου και η Ευρώπη το μέλλον μας». Αυτό είναι το σύνθημα της Ινές στις αυριανές εκλογές στην Καταλονία. Αντίπαλοι της οι εθνικιστές Καταλανοί που επιμένουν πως η λύση βρίσκεται στα κλειστά σύνορα και στο διαμελισμό των χωρών αλλά και οι σκληροπυρηνικοί δεξιοί του Μαριάνο Ραχόι. Οι δεξιοί στέλνουν τα φυλλάδια τους μόνο στα καστιλιάνικα και ο οπαδοί της ανεξαρτησίας μόνο στα καταλανικά.

Η ατρόμητη όμως – σύμφωνα με τους N.Y.Times – Ινές Αριμάδας έρχεται πρώτη σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Είναι 36 ετών, έχει γεννηθεί στην Ανδαλουσία και δηλώνει «Ανδαλουσιανή, Καταλανή, Ισπανίδα και Ευρωπαία» με τον ίδιο τρόπο που εγώ δηλώνω «Κρητικός, Αγιοβαρβαριώτης, Έλληνας, Ευρωπαίος».
Δεν είμαστε ένα από όλα. Είμαστε όλα.

Η Ινές είναι φανατική μόνο στο ποδόσφαιρο – Μπαρτσελόνα, τι άλλο; – μιλάει για συμφιλίωση και υπόσχεται να σχηματίσει μια κυβέρνηση που θα αντιπροσωπεύει τη μεγάλη μετριοπαθή πλειοψηφία των πολιτών της Καταλονίας και δεν θα είναι υποχείριο της Μαδρίτης.

Ánimo, Inés – Γερά Ινές.
Arriba Ciudadanos – πάμε Σιουδαδάνος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here