Ο Θεοδωρικάκος είδε Μπακογιάννη, Μώραλη, Πατούλη…

0
68

Συνάντηση διάρκειας μιας ώρας είχε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με τον δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, ενώ λίγο αργότερα είχε διαδοχικά ραντεβού με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε ότι άμεσα θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών, λόγω της απλής αναλογικής που εφαρμόστηκε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Όπως είπε στους δημοσιογράφους, «θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να βοηθήσουμε να υπάρχει πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, να υπάρξουν πολύ καλύτερες υποδομές, με βασικό στόχο πάντοτε την ποιότητα ζωής των πολιτών και τη συμμετοχή τους». 

Ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι τώρα υπάρχει μιά «πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία να απελευθερώσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα δεσμά του κρατισμού και του κομματισμού». Και πρόσθεσε: «το στοίχημα είναι η εξαιρετική συνεργασία για να μπορέσουμε να γυρίσουμε το κράτος ανάποδα και κυρίως να δώσουμε πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Οι δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση:

Τάκης Θεοδωρικάκος: Είχαμε την πρώτη ουσιαστική συνεργασία με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Αθηναίων, κύριο Μπακογιάννη, σε άριστο κλίμα με πολλές, πολλές ιδέες για το πώς θα αντιμετωπίσουμε υπαρκτά προβλήματα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και στη συνεργασία του κεντρικού κράτους με την Αυτοδιοίκηση. Είναι επιλογή της κυβέρνησής μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να βοηθήσουμε να υπάρχει πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, να υπάρξουν πολύ καλύτερες υποδομές με βασικό στόχο πάντοτε την ποιότητα ζωής των πολιτών και τη συμμετοχή τους. Έχουμε άμεσα μπροστά μας την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του νόμου της απλής αναλογικής, η μεγάλη δυσκολία που θα έχουν οι τοπικές αρχές στη λειτουργία τους. Επίκειται νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης για αυτό για να τα αντιμετωπίσουμε και για το σκοπό αυτό έχω συναντήσεις με όσα γίνεται περισσότερα στελέχη και με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό ήταν και η συνάντησή μας με τον Κώστα Μπακογιάννη τον οποίο καλωσόρισα στο Υπουργείο, τον καλωσόρισα στη συνεργασία μας που είμαι βέβαιος ότι θα είναι θαυμάσια. 

Κώστας Μπακογιάννης: Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Υπουργό για την πολύ χρήσιμη και πολύ ουσιαστική συζήτηση. Έχουμε μία πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία να απελευθερώσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα δεσμά του κρατισμού και του κομματισμού. Συμφωνούμε ότι θέλουμε ισχυρούς Δήμους και ισχυρές Περιφέρειες. Δεν έχουμε, λοιπόν, καθόλου χρόνο για χάσιμο. Το στοίχημα είναι η εξαιρετική συνεργασία για την οποία είμαι βέβαιος, για να μπορέσουμε να γυρίσουμε το κράτος ανάποδα και κυρίως να δώσουμε πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here