Τραμπ: Ετοιμάστε κυρώσεις κατά των Τούρκων -Πιέζεται ασφυκτικά από το Κογκρέσο

1
59

Kάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις του Κογκρέσου ο Ντόναλντ Τραμπ αναγκάζεται να αλλάξει στάση απέναντι στην εισβολή των Τούρκων στη Συρία και να απειλήσει με οικονομικές κυρώσεις. Στην πραγματικότητα προσπαθεί να σταματήσει τις διαβουλεύσεις μελών της Γερουσίας -πρωτοστατούν και Ρεπουμπλικανοί- που έχουν ξεσηκωθεί για το γεγονός ότι αφέθηκαν στο έλεος του Ταγίπ Ερντογάν οι Κούρδοι της Συρίας, οι οποίοι πολέμησαν με αποφασιστικότητα εναντίον των τζιχαντιστών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε στον Λευκό Οίκο τον υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, και του έδωσε εντολή να ετοιμάσει σχέδιο κυρώσεων που «μπορούν να εξουδετερώσουν την τουρκική οικονομία αν καταστεί αναγκαίο». Φυσικά, άλλο είναι η προετοιμασία και άλλο η επιβολή των κυρώσεων, όπως είχε γίνει στην περίπτωση του ιερέα Μπράνσον. Τότε είχε πληγεί βαριά η οικονομία της Τουρκίας και ο Ερντογάν είχε αναγκαστεί να τον αφήσει ελεύθερο.

Τώρα, όμως, ο Τούρκος πρόεδρος δεν δείχνει να φοβάται. Ή έχει πάρει παρασκηνιακές διαβεβαιώσεις από τον Τραμπ ότι δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα πρακτικό μέτρο εναντίον του. Ήδη ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, απείλησε με αντίποινα.

«Κανένας δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι θα δώσουμε ισχυρή απάντηση σε οποιοδήποτε βήμα», είπε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κανένας δεν αμφιβάλλει ότι οι Τούρκοι θα δώσουν ισχυρή απάντηση, αυτή όμως να μην αμφιβάλλουν πως η Τουρκία θα πονέσει πολύ παραπάνω απ’ ότι οι άλλοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here