Ο Τραμπ έδιωξε δημοσιογράφο τού CNN από τον Λευκό Οίκο…

0
48

O Nτόναλντ Τραμπ έδιωξε από τον Λευκό Οίκο δημοσιογράφο τού CNN, επειδή τού έκανε ενοχλητικές ερωτήσεις και αρνήθηκε να επιστρέψει το μικρόφωνο σε υπάλληλο τής προεδρίας, παρότι ο πρόεδρος είχε πάψει να του απαντά.

«Το CNN πρέπει να ντρέπεται που δουλεύεις για αυτό. Είσαι αγενής, φρικτός άνθρωπος», είπε ο Τραμπ στον Τζιμ Ακόστα. «Όταν μεταδίδεις ψευδείς ειδήσεις, πράγμα που κάνει το CNN, είσαι εχθρός του λαού!».

Ο Ακόστα συχνά υποβάλλει «ενοχλητικές» ερωτήσεις. Τώρα επέμεινε στο θέμα με τα «καραβάνια» μεταναστών από χώρες της κεντρικής Αμερικής που κινείται προς τις ΗΠΑ. Ο Τραμπ έχει μελήσει για «απειλή εισβολής» στη χώρα και έχει στείλει στρατό και πολιτοφύλακες για να την εμποδίσει. Ο Ακόστα έθεσε ερωτήματα στον Τραμπ και για την έρευνα σχετικά με τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Λευκός Οίκος, μετά το επισόδιο, ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τη διαπίστευση τού δημοσιογράφου. «Ο πρόεδρος Τραμπ πιστεύει στην ελευθερία του Τύπου, περιμένει και ενθαρρύνει τις σκληρές ερωτήσεις, όμως δεν ανεχόμαστε ένας ρεπόρτερ να βάζει τα χέρια του πάνω σε μια γυναίκα που απλώς προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά της», υποστήριξε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Μόλις μου απαγόρευσαν την είσοδο στον Λευκό Οίκο», επιβεβαίωσε μέσω Twitter ο Ακόστα. Σε ανακοίνωσή του, το CNN χαρακτήρισε τα σχόλια του Τραμπ «αντιαμερικανικά» και τάχθηκε υπέρ του Ακόστα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here