Ο Τραμπ 1 χρόνο πρόεδρος – Οι ψηφοφόροι του θα τον ξαναψήφιζαν

0
33

Ένα χρόνο μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, και παρά τα όσα απίθανα έχουν μεσολαβήσει, οι ψηφοφόροι του δηλώνουν ότι θα τον ξαναψήφιζαν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Politico/Morning Consult, το 82% όσων υποστήριξαν πέρυσι τον Ντόναλντ Τραμπ θα τον ψήφιζαν ξανά αν γινόντουσαν και πάλι εκλογές. Αντιθέτως, στο ίδιο ερώτημα, το ποσοστό ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Χίλαρι Κλίντον πέφτει στο 78%.

Την ίδια ώρα, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι του Τραμπ δηλώνουν ότι θα τον ξαναψήφιζαν κρατούν διαφορετική στάση για τις προεδρικές εκλογές του 2020. Το 76% θα τον ξαναστήριζαν, ενώ το 8% υποστηρίζει ότι θα στηρίξει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, όποιος κι αν είναι αυτός! Το 3% των ψηφοφόρων της Χίλαρι θα ψήφιζε για τον Τραμπ, ενώ το 90% θα ταχθεί στο πλευρό του υποψηφίου των Δημοκρατικών.

Εντυπωσιακό είναι πως ο άγνωστος υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ με 46% έναντι 36%, ενώ το 18% παραμένει αναποφάσιστο.

Σε αντίστοιχη έρευνα του CNN που διενήργησε η SSRS, το 62% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων υποστήριξε ότι ο Τραμπ δεν αξίζει να επανεκλεγεί το 2020, έναντι μόλις 35% που είχε διαφορετική γνώμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here