Ο Τσίπρας, ναι μεν δεν εκβιάζεται, έκανε όμως ό,τι ζήτησε ο Καμμένος

1
187

Ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής ζητώντας του να μην αλλάξει ούτε σημείο στίξης στον Κανονισμό λειτουργίας της. Με τον τρόπο αυτό απάντησε ότι δεν εκβιάζεται από κανέναν, στον αρχηγό της ΝΔ που τον κατηγόρησε ότι θέλει να τροποποιήσει τον Κανονισμό επειδή εκβιάζεται από τον Πάνο Καμμένο.

— Ερώτηση πρώτη: Ποιος άνοιξε πρώτος θέμα αλλαγής του Κανονισμού; Απάντηση: Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

— Ερώτηση δεύτερη: Πότε άνοιξε το θέμα; Απάντηση: Όταν ο Καμμένος απείλησε ότι η κυβέρνηση «δεν θα κάνει παρέλαση» (δηλαδή ότι θα τη ρίξει με τις αποκαλύψεις του) αν διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, επειδή θα παραιτηθεί ο Παπαχριστόπουλος και τη θέση του θα πάρει ο Κουίκ, που θα στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ.

— Ερώτηση τρίτη: Ποιος επιβεβαίωσε δημοσίως την πληροφορία ότι μελετάται το ενδεχόμενο να διατηρούν τα προνόμια πολιτικού αρχηγού και όσοι δουν τις κοινοβουλευτικές ομάδες τους να διαλύονται; Απάντηση: Ο ίδιος ο Νίκος Βούτσης.

— Ερώτηση τέταρτη: Θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά εν αγνοία του Αλέξη Τσίπρα; Απάντηση: Είναι αστείο έστω και να το συζητά κανείς.

Με δυο λόγια, όλα όσα εντελώς άγαρμπα συνέβησαν, συνλεβησαν με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, τη στιγμή που κατάλαβε ότι ο Καμμένος θα του κηρύξει τον πόλεμο και θα βγάλει στη φόρα πράγματα που θα έκαναν κακό και στην κυβέρνηση και στον ίδιο προσωπικά. Και όταν ξεσηκώθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση, αναγκάστηκε να κάνει πίσω για να αποφύγει την κατακραυγή. Επί της ουσίας, όμως, «έσπρωξε» το θέμα στην Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής για να γνωμοδοτήσει …

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here