Ο Τσίπρας «πανηγυρίζει» για τη συμφωνία των Πρεσπών-Bίντεο από Μαξίμου

0
137

Ένα βίντεο που δείχνει το παρασκήνιο της Συμφωνίας των Πρεσπών έδωσε στη δημοσιότητα το κυβερνητικό στρατόπεδο στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας απεικονίζεται να μιλάει για τη συμφωνία, να την χαρακτηρίζει ιστορική ευκαιρία και να καταλήγει «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Το βίντεο ξεκινάει με πλάνα από τις Πρέσπες και στη συνέχεια μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός ρωτάει τον Ζόραν Ζάεφ αν ξέρει την περιοχή που λέγεται Πρέσπες κα του λέει: «Εδώ είναι Βαλκάνια. Θα αντιμετωπίσω δυσκολίες, θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες αλλά μια μέρα η Ιστορία θα μας δικαιώσει».

Αναφέρει επίσης: «Ανοίγουμε παράθυρο αλληλεγγύης, φιλίας και συνεργασίας, ευημερίας και συνανάπτυξης μεταξύ των λαών μας. Με τη Συμφωνία αυτή η πατρίδα μας εδραιώνεται ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και ως πραγματικός πυλώνας σταθερότητας σε μια βαθιά πληγωμένη περιοχή.
Το βίντεο του πρωθυπουργού για την Συμφωνία των Πρεσπών».

Ενώ στον λογαριασμό του στο Twitter έγραψε:

H Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία προβλέπει την μετονομασία της πΓΔΜ σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας erga omnes, αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική νίκη. Η Ελληνική Κυβέρνηση υπερασπίστηκε τις κόκκινες γραμμές της εθνικής μας θέσης που διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 & πλέον χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here