Ο Βούτσης καταγγέλλει σχέδιο εκφοβισμού βουλευτών

0
88

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενος στην επίθεση κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη όταν κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γραφείο του, ζήτησε την καταδίκη των περιστατικών βίας κατά κυβερνητικών βουλευτών από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου ενώ αναφέρθηκε και στην ένταση έξω από τη Βουλή την ημέρα συζήτησης της πρότασης μομφής.

«Πριν από μερικές μέρες όταν στη Ολομέλεια είχαμε την πρόταση δυσπιστίας η Βουλή δέχθηκε μία πρωτοφανή επίθεση επί 2ωρο- 3ωρο από ολιγάριθμες ομάδες. Απετράπη μεν, αλλα πρέπει να γνωρίζετε ότι από τις εκθέσεις που έγιναν από την ΓΑΔΑ και από τον φρούραρχο είχαν μαζευτεί έξω από την βουλή όγκοι μαρμάρων, ξύλων και σιδήρων – αυτό δεν έχει ξαναγίνει» επεσήμανε ο κ. Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε: «Δυστυχώς είμαστε μάρτυρες φαινομένων όπου μικρές ολιγάριθμες ομάδες της ακραίας βίας και ακραίας διχαστικής συνθηματολογίας και προσπάθειας εκφοβισμού του πολιτικού συστήματος προσπάθησαν και προσπαθούν να επιβάλλουν ένα κλίμα φόβου. Η Δημοκρατία έχει τους τρόπους να αμύνεται. Το κάνει μέσα στη Βουλή. Αλλά πρέπει αυτό το πέπλο ασφάλειας να καλύπτει το σύνολο της χώρας για να μπορούν οι πολιτικοί να εκφράζουν τις απόψεις τους ελεύθερα».

«Τα φαινόμενα αυτά πρέπει να αποτραπούν με ανεπιφύλακτη αποδοκιμασία κάθε τέτοιου συμβάντος εναντίον οποιουδήποτε και οποιουδήποτε κόμματος. Με πάνδημη αποδοκιμασία από όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου κάθε στιγμή. Οχι επιλεκτικά, συμψηφιστικά, όχι επιβραβεύοντας απόψεις που οδηγούν σε βίαιες ενέργειες. Αυτή είναι η προειδοποίηση εκ μέρους μου προς όλους» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής που επεσήμανε: «Δεν πρέπει να δίνεται το οξυγόνο σε οποιαδήποτε ομάδα ακροδεξιά και φιλοφασιστική να διαμορφώνει μία συνείδηση φόβο. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί απολύτως και πρέπει όλοι και όλες χωρίς συμψηφισμούς και επιλεκτικές διατυπώσεις να διαμορφώνουμε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο απομόνωσης όλων αυτών ενεργειών και ομάδων πέραν της καταδίκης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here