Ο Ζάεφ επιμένει σε διπλή ονομασία-Δεν αλλάζει το Σύνταγμα

0
145

Aμετακίνητος στη θέση ότι η νέα ονομασία των Σκοπίων θα πρέπει να έχει μόνο διεθνή χρήση, χωρίς αλλαγή του Συντάγματος, είναι ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, υποστηρίζοντας ότι η εντός των συνόρων ονομασία δεν έχει κανένα αντίκτυπο στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων τόνισε ότι μόνο τα ζητήματα που αφορούν το εύρος της χρήσης και το θέμα της ονομασίας για διεθνή χρήση δεν έχουν επιλυθεί ακόμη, στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Αποκάλυψε δε ότι «είμαστε κοντά στο λύση που θα επιβεβαιώνει τους όρους της ταυτότητας, εθνικότητας και γλώσσας». Και πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα ζητήματα έχουν επιλυθεί, κάτι που δικαιολογεί την πεποίθησή μου ότι υπάρχει πρόοδος. Όμως, θα θεωρηθεί ότι έχουν κλείσει όλα αυτά μόνο όταν υπάρξει τελική συμφωνία«.

Σε ό,τι αφορά τον αλυτρωτισμό, δήλωσε ότι «πρέπει να σχεδιαστούν κατάλληλες διαμορφώσεις που θα δείχνουν ότι η ΠΓΔΜ δεν έχει εδαφικές βλέψεις απέναντι στην Ελλάδα, ούτε πρόθεση να παραβιάσει τα σύνορα και να παρέμβει στην ελληνική κληρονομιά. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Η λύση θα πρέπει να είναι αποδεκτή από τους θεσμούς και τους πολίτες και των δύο χωρών, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αντιπολίτευση σε Αθήνα και Σκόπια θα τη στηρίξει, κάτι που αποτελεί επιπλέον εγγύηση για τη βιωσιμότητά της»

Ο Ζάεφ επιμένει σε διπλή ονομασία-Δεν αλλάζει το Σύνταγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here