Όχι τής Βουλής σε Προανακριτική για Κουρουμπλή, Ξανθό, Πολάκη

0
55

Η πλειοψηφία τής Βουλής απέρριψε, όπως αναμενόταν, την πρόταση τής ΝΔ για σύσταση Προανακριτκής Επιτροπής, που θα διερευνούσε ευθύνες των υπουργών Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη στον τομέα του φαρμάκου. Υπέρ της πρότασης δήλωσαν ότι ψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η ΔΗΣΥ και Το Ποτάμι έριξαν άκυρο ψηφοδέλτιο, ενώ ΚΚΕ και Ενωση Κεντρώων δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

 

Συνολικά ψήφισαν 267 βουλευτές.

Στην κάλπη για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ψήφισαν 267 βουλευτές. Βρέθηκαν 29 άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86 βουλευτές, κατά της πρότασης 151 βουλευτές και παρών ένας βουλευτής.

Στην κάλπη για τον Ανδρέα Ξανθό ψήφισαν 267 βουλευτές. Βρέθηκαν 33 άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 88 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν 145 βουλευτές και παρών ψήφισε ένας βουλευτής.

Στην κάλπη για τον Παύλο Πολάκη ψήφισαν 267 βουλευτές. Βρέθηκαν 31 άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86 βουλευτές, κατά της πρότσης ψήφισαν 149 βουλευτές, ενώ παρών ψήφισε ένας βουλευτής.

Ορισμένα ψηφοδέλτια ακυρώθηκαν επειδή κάποιοι βουλευτές τα έριξαν σε λάθος κάλπη.

Στην κάλπη που οι βουλευτές έπρεπε να ψηφίζουν για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, βρέθηκαν 9 ψηφοδέλτια που αναφέρονται είτε στον Ανδρέα Ξανθό είτε στον Παύλο Πολάκη.

Στη δεύτερη, που οι βουλευτές έπρεπε να ψηφίζουν για τον Ανδρέα Ξανθό, βρέθηκαν 12 ψηφοδέλτια που αναφέρονται είτε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή είτε στον Παύλο Πολάκη.

Στην τρίτη κάλπη, που οι βουλευτές έπρεπε να ψηφίζουν για τον Παύλο Πολάκη βρέθηκαν 9 ψηφοδέλτια που αναφέρονται είτε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή είτε στον Ανδρέα Ξανθό.

Όχι τής Βουλής σε Προανακριτική για Κουρουμπλή, Ξανθό, Πολάκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here