Οι «καυτοί» διάλογοι στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας

1
98

Διχασμός υπήρξε στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας με έντονες λογομαχίες, βαριές εκφράσεις και αποχωρήσεις. Η πλειοψηφία έθεσε ξεκάθαρα την κόκκινη γραμμή στην αλλαγή του καθεστώτος στη μισθοδοσία των κληρικών.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος είπε απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: «Εάν περάσει αυτή η συμφωνία δεν θα μπορείτε να κυκλοφορήσετε στη χώρα». Ο Αρχιεπίσκοπος τού απάντησε: «Λυπάμαι πολύ, είχα άλλα όνειρα για εσάς».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ζήτησε τον λόγο να μιλήσει για το θέμα της μισθοδοσίας όταν ο Αρχιεπίσκοπος του είπε «όχι τώρα» και ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση με τον Μεσσηνίας να αποκαλεί τον Αρχιεπίσκοπο «ψεύτη» και να αποχωρεί καταγγέλλοντας τη διαδικασία. Ακολούθως αποχώρησε ο Μητροπολίτης Καισαριανής ενώ νωρίτερα είχε αποχωρήσει ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης.

«Αυτό το ράσο έχει κολλήσει πάνω στο δέρμα μου. Αυτοί θα μου πουν ότι δεν αγαπώ τον κλήρο;» απάντησε στους επικριτές του ο Αρχιεπίσκοπος Το ανακοινωθέν της Ιεραρχίας συντάχθηκε μετά από την προτροπή του Αρχιεπισκόπου ότι «Πρέπει να βγούμε ενωμένοι. Μη δώσουμε την εικόνα ότι είμαστε διχασμένοι».

Το βίντεο από το enikos.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here