Οι Τούρκοι έριξαν πυρά σε αμερικανικό φυλάκιο στη Συρία

0
41

Το τουρκικό πυροβολικό χτύπησε σημείο κοντά σε αμερικανικό φυλάκιο στη Συρία. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο πλοίαρχος Μπρουκ Ντι Γουόλτ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι δεν τραυματίστηκαν Αμερικανοί στρατιώτες. Οι βολές των Τούρκων έγιναν κοντά στην πόλη Κομπάνι, σε μια περιοχή όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις -πράγμα που φαίνεται να γνώριζαν οι Τούρκοι. 

Ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι, αρχηγός του γενικού επιτελείου Άμυνας των ΗΠΑ, πως οι τουρκικές δυνάμεις είναι πλήρως ενημερωμένες για το πού βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις. «Οι πάντες γνωρίζουν ότι είμαστε ο αμερικανικός στρατός και επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας στην αυτοάμυνα», είπε. Ενώ ο πλοίαρχος Ντι Γουόλτ πρόσθεσε: «Οι ΗΠΑ απαιτούν από την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτέλεσμα οι Αμερικανοί στρατιωτικοί να αναλάβουν άμεση αμυντική δράση».

Οι Τούρκοι διέψευσαν ότι είχαν στόχο το αμερικανικό φυλάκιο. «Σε καμία περίπτωση η Τουρκία δεν άνοιξε πυρ εναντίον φυλακίου των ΗΠΑ. Είχαν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα προτού ανοίξουμε πυρ προκειμένου να αποτραπεί όποια βλάβη στην αμερικανική βάση. Ως πρόληψη, παύσαμε πυρ μόλις λάβαμε πληροφορίες από τις ΗΠΑ. Απορρίπτουμε σθεναρά τον ισχυρισμό ότι έπεσαν πυρ εναντίον δυνάμεων των ΗΠΑ ή του συνασπισμού», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here