Οι Τούρκοι εκβιάζουν την Κύπρο -Απειλές για εποικισμό των Βαρωσίων στην Αμμόχωστο

0
80

Zήτημα εποικισμού των Βαρωσίων, της τουριστικής περιοχής της Αμμοχώστου, άνοιξε το «υπουργικό συμβούλιο» του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, σε μια κίνηση αντιπερισπασμού για το σχέδιο γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ανατολική Μεσόγειο.

«Ηρθε πλέον η ώρα να κάνουμε ένα απτό βήμα για τα Βαρώσια. Το υπουργικό συμβούλιο θα αξιολογήσει τις συνθήκες για ενέργειες στα Βαρώσια, που νομικά είναι στρατιωτική ζώνη», δήλωσε ο «υπουργός Εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι. «Θα συσταθεί ομάδα ειδικών, η οποία θα μπει στην πόλη της Αμμοχώστου και θα προβεί σε επιστημονική καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων και μη».

Το πρακτορείο ειδήσεων IBNA ερμηνεύει την απόφαση αυτή ως μέσο πίεσης στη Λευκωσία, σημειώνοντας ότι αν εφαρμοστεί αυτή η απόφαση, η Αμμόχωστος θα προσαρτηθεί επίσημα στο ψευδοκράτος.

Οι Τουρκοκύπριοι θα συντονίσουν τις ενέργειές τους για τα Βαρώσια με την Αγκυρα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων DHA. Μία ομάδα εμπειρογνωμόνων από τα κατεχόμενα θα επισκεφθεί τα Βαρώσια, για να κάνει μία λίστα κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων στην πόλη. Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν, θα καθορίσουν την πολιτική που θα ακολουθήσουν στα Βαρώσια. Ως «κυβέρνηση», δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι, θα ενεργήσουν με τρόπο που να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των «παλιών κατοίκων» των Βαρωσίων και του «τμήματος βακουφίων».

Οι όροι εντολής αυτής της ομάδας θα ετοιμαστούν με βάση την απόφαση του «υπουργικού», πρόσθεσε, και τις επόμενες ημέρες θα απευθύνουν δημόσια έκκληση σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αυτή την εργασία. Θα ενημερώσουν επίσης, είπε, την επόμενη περίοδο και τον Τουρκοκύπριου ηγέτη αλλά και την «βουλή» σχετικά με το θέμα.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here