Οι Τούρκοι εκβίασαν τη Λιβύη για τη συμφωνία- Έστειλαν όπλα

0
42

Με στρατιωτικό οπλισμό, ο οποίος παραδόθηκε σε λιμάνι της Λιβύης, εκβίασε ο Ταγίπ Ερντογάν την κυβέρνηση Σάρατζ, έτσι ώστε να υπογράψει το μνημόνιο για τις θαλάσσιες ζώνες. Αυτό ανέφεραν διπλωματικές πηγές, τονίζοντας ότι η στρατιωτική βοήθεια είναι απολύτως αναγκαία για την κυβέρνηση της Τρίπολης, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ. Είναι γνωστός και ο χρόνος παράδοσης του πολεμικού υλικού και το πλοίο που το μετέφερε.

Οι ίδιες πηγές σχολίασαν με σκωπτικό τρόπο τον χάρτη με τις συντεταγμένες που κατέθεσε η Τουρκία στον ΟΗΕ

Δ έκαναν λόγο για εκβιασμό της Λιβύης από την Τουρκία, προκειμένου να συναινέσει στη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα, με αντάλλαγμα την παράδοση στρατιωτικού υλικού.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξαν ότι η Άγκυρα εκβίασε την Τρίπολη προκειμένου να συναινέσει στην «παράνομη συμφωνία».

Ως αντάλλαγμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έλαβε «στρατιωτικό οπλισμό», . Μάλιστα, υποστήριξαν ότι γνωρίζουν τόσο τον χρόνο της παράδοσης, όσο και το πλοίο με το οποίο μεταφέρθηκε ο οπλισμός.

Όσον αφορά την κατάθεση των συντεταγμένων στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, οι ίδιες πηγές επανέλαβαν ότι η συμφωνία είναι άκυρη και δεν θα πρέπει να αναρτηθεί στον ΟΗΕ.

«Αυτά που κάνουν οι Τούρκοι στερούνται σοβαρότητας. Η συνολική τους ανάλυση είναι λανθασμένη και η συμφωνία με τη Λιβύη άκυρη. Ποιο το κεκτημένο της Τουρκίας πέραν του ότι επιβεβαιώνει πως είναι ταραξίας;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here