Ομάδες περιφρούρησης βάζουν Δήμοι για να μη γίνουν νέες δομές

0
26

Ομάδες περιφρούρησης της περιοχής κοντά στην Καράβα, στη Λέσβο, όπου σχεδιάζει η κυβέρνηση να κατασκευάσει νέα κλειστή δομή, αποφάσισε να τοποθετήσει το δημοτικό συμβούλιο της Μυτιλήνης.

Ακόμη αποφάσισε:

— Να υπάρξει προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια και στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης επίταξης της επίμαχης περιοχής.

 — Να κληθεί ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου.

— Να γίνει  λαϊκή συνέλευση στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, αύριο Τετάρτη, το απόγευμα.

Μετά την απόφαση ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, δήλωσε:

 «Ο Δήμος Μυτιλήνης υφίσταται το μεταναστευτικό πρόβλημα στην καθημερινότητά του, υποβαθμίζοντας την ζωή μας και την κανονικότητα μας. Έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας στην επίλυση του προβλήματος αυτού, δήλωσα ότι θα είμαι παρών σε όλες τις κυβερνητικές συναντήσεις για να διαπραγματευτώ και να αξιώσω τα δίκαια για τον δήμο μας και το νησί μας, διασφαλίζοντας πρωτίστως τις ορθές προϋποθέσεις για τις συναντήσεις αυτές. Μη υπαρχόντων των προϋποθέσεων αυτών, η προγραμματισμένη συνάντηση της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ματαιώθηκε, δίνοντας με τον τρόπο αυτό, την καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι ο Δήμος Μυτιλήνης δεν θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον του για όφελος των δημοτών μας και του νησιού μας. Σε κάθε περίπτωση, σεβόμενοι της αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου, θα είμαστε παρόντες στις κινητοποιήσεις των λεσβιακών και των αιγαιοπελαγίτικων Συλλόγων, την ερχόμενη Πέμπτη, στην προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών».

  Και το δημοτικό συμβούλιο Χίου εξέφρασε την αντίθεσή του με τη διαδικασία της επίταξης δημοτικής έκτασης στη θέση «17» . Αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με τη συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου και του Τεχνικού Επιμελητηρίου,για να υπάρξει προσφυγή κατά της διαδικασίας επίταξης. Επίσης, αποφασίστηκε να μη συμβάλει στη δημιουργία της δομής καμία υπηρεσία και νομικό πρόσωπο του δήμου.

   Τέλος, 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here