Κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη με φόντο διαρροή Μαξίμου

0
99

«Έχω ευθύνη απέναντι στη χώρα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων, κατά τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφεραν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ένσταση λέγοντας πως η κυβέρνηση ανέσυρε το ονοματολογικό με μικροπολιτικούς σκοπούς, αποσκοπώντας στη διάσπαση της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τον διαβεβαίωσε ότι δεν πήρε τη σχετική πρωτοβουλία επίλυσης του ζητήματος, ούτε για να διχάσει ούτε για να ενώσει κανένα άλλο πολιτικό σχηματισμό, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Επιπλέον αντέτεινε ότι, όσο κάθεται εκείνος στην καρέκλα αυτή (σ.σ. του πρωθυπουργού), έχει ευθύνη στη χώρα και στην ιστορία της.

Ταυτοχρόνως, ο κ. Τσίπρας κατέδειξε τη στόχευση, τη δική του και της κυβέρνησης, αναφορικά με τις σχέσεις με την ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι όσο περνάει από το χέρι του, θα το λύσει.

Την έντονη ενόχλησή της έδειξε η Νέα Δημοκρατία για τη διαρροή του Μεγάρου Μαξίμουαναφορικά με την στιχομυθία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη,σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, χαρακτηρίζοντάς της ως «ακατανόητη». Όπως ανέφεραν κύκλοι της ΝΔ:

«Η διαρροή του Μαξίμου είναι ακατανόητη. Οι αυτονόητες ευθύνες του πρωθυπουργού έναντι της χώρας ορίζονται από το Σύνταγμα και μακάρι ο κ. Τσίπρας να τις είχε συνειδητοποιήσει πριν από τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη μήπως και αποφύγει τους μικροκομματικούς χειρισμούς του και στο Σκοπιανό ζήτημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here