Οργή Αλεξίας Μπακογιάννη για Κουφοντίνα: Βγήκε γελαστός και κουνιστός

0
596

Την οργή της για την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε η Αλεξία Μπακογιάννη λέγοντας χαρακτηριστικά: Αυτή τη στιγμή δεν περίμεναν να τη ζήσω.

Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο στην εκπομπή «Live News» στο κανάλι Epsilon «αναρωτήθηκε» αρχικά τι μπορούν να πουν άραγε όλοι αυτοί που χορήγησαν την άδεια στους συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.

Αναφέρθηκε στον θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν και αναρωτήθηκε πώς θα νιώθει τώρα η μητέρα του, που η 17 Νοέμβρη τον χαρακτήρισε ως «παράπλευρη απώλεια».

«Αναρωτιέμαι πως νιώθει η μάνα του Αξαρλιάν, η οποία θα βλέπει σήμερα αυτές τις εικόνες για έναν ανθρώπου που χαρακτήρισε τον γιο της παράπλευση απώλεια. Και φαίνεται να βγαίνει γελαστός και κουνιστός και να τον αγκαλιάζουν και να τον φιλούν. Αν εγώ δεν το αντέχω μία αυτή δεν το αντέχει δέκα». «Ο Κουφοντίνας βγήκε χρησιμοποιώντας έναν νόμο της αστικής δημοκρατίας που ήθελε να καταλύσει. Αφαιρούσε ζωές επειδή έτσι αποφάσιζε αυτός και 15 φίλοι του. Στράφηκε εναντίον του πολιτεύματος και εναντίον του ελληνικού κράτους. Γι αυτό καταδικάστηκε 11 φορές ισόβια» είπε επίσης.

Η κα Μπακογιάννη τόνισε με τρεμάμενη φωνή «η εικόνα αυτή ήταν μια εικόνα που δεν περίμενα να ζήσω. Νιώθουμε σαν να προδίδεται η εμπιστοσύνη μας στο σύστημα δικαιοσύνης».
Αναφερόμενη στην δολοφονία του πατέρα της Παύλου Μπακογιάννη υπογράμμισε πως «ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν αυτός που έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση μετά από 40 χρόνια διχασμού. Γι αυτό τον σκότωσε η 17 Νοέμβρη, για να είμαστε ξεκάθαροι. Το παραδέχτηκαν και στην προκήρυξή τους και στα δικαστήρια.

Έχει σημασία και το συμβολικό της υπόθεσης. Έξω από την φυλακή ήταν και κάτι παιδάκια που δεν είχαν γεννηθεί όταν σκότωσαν τον πατέρα μου. Αυτά τα παιδάκια καθοδηγεί τώρα και θα τους πει να κάνουν τα ίδια» κατέληξε η Αλεξία Μπακογιάννη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here