Οργή Τόσκα για «αδιαφορία» και «λάθη» της αστυνομίας

0
124

Mε τους αξιωματικούς τής αστυνομίας τα έβαλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας, κατηγορώντας τους για λάθη και αδιαφορία στην αντιμετώπιση των καταδρομικών επιθέσεων αναρχικών, που έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα.

Μιλώντας σε συγκέντρωσης στο Αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, με αφορμή την αύξηση των πεζών περιπολιών, είπε:

«Τα λάθη συγχωρούνται γιατί αυτός που δουλεύει κάνει λάθη. Είμαι αυτός που λέει ότι όποιος καβαλάει το άλογο είναι αυτός που θα πέσει κιόλας, πρώτος. Τα επαναλαμβανόμενα λάθη όμως ή η αδιαφορία πρέπει να ελέγχονται. Δεν νοείται να γίνεται αλλαγή βάρδιας εκτός σημείου ενδιαφέροντος και οι αστυνομικοί να φεύγουν πριν την αλλαγή (NOVARTIS, Πρεσβεία Ισραήλ Ρουβίκωνας)».

Και πρόσθεσε: «Δεν νοείται επαγγελματίας αστυνομικός να στέλνεται κάπου χωρίς σαφείς εντολές και συγκεκριμένα καθήκοντα απλά μόνο για παρουσία. Αν δεν έχετε εντολές θα ελέγχεται ο προϊστάμενος σας».

Ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στις πεζές περιπολίες αστυνομικών και ρώτησε αν πρόκειται να βγουν στους δρόμους από αύριο άλλοι 200 αστυνομικοί. Όμως, η απάντηση ανώτατου αξιωματικού τον ξάφνιασε, καθώς τον ενημέρωσε ότι μόνο 45 είναι διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Εκνευρισμένος ο υπουργός απάντησε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος αύξησης του αριθμού τους, όταν μάλιστα υπάρχουν 19.000 αστυνομικοί που υπηρετούν στο λεκανοπέδιο.

Οργή Τόσκα για «αδιαφορία» και «λάθη» της αστυνομίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here