Οργισμένος ο Ερντογάν με Μακρόν- Επίθεση σε δημοσιογράφο

0
134

Χωρίς να μπορεί να κρύψει την οργή του τόσο απέναντι στον Γάλλο πρόεδρο,Εμμανουέλ Μακρόν, όσο και απέναντι σε έναν Γάλλο δημοσιογράφο, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε τα βέλη του στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Παρίσι.

Έξαλλος έγινε ο Ταγίπ Ερντογάν όταν ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στο ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν σημείωσε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία δεν επιτρέπουν καμία πρόοδο στη διαδικασία ένταξης της Άγκυρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα ήταν υποκριτικό να προσποιούμαστε ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις συνομιλίες με την ΕΕ. Αυτό πυροδότησε την αντίδραση του Τούρκου προέδρου ο οποίος τόνισε πως η Τουρκία έχει «κουραστεί» να περιμένει το ενδεχόμενο ένταξής της στην ΕΕ. «Δεν μπορούμε να ικετεύουμε συνεχώς για την είσοδό (μας) στην ΕΕ», δήλωσε.

Στο μεταξύ ο Εμμανουέλ Μακρόν ανέφερε ότι οι δημοκρατικές χώρες πρέπει να σέβονται το κράτος δικαίου στη μάχη που δίνουν εναντίον της τρομοκρατίας, ενώ διατύπωσε την ανησυχία του για την τύχη των φυλακισμένων σπουδαστών, εκπαιδευτικών και δημοσιογράφων στην Τουρκία, κυρίως μετά το πραξικόπημα.

«Οι δημοκρατίες μας πρέπει με σθένος να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην τρομοκρατία… Αλλά την ίδια ώρα οι δημοκρατίες μας πρέπει να προστατεύουν πλήρως το κράτος δικαίου» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος με τον Ερντογάν να τον ακούει ενοχλημένος και να απαντά πως «η τρομοκρατία δεν δημιουργείται από μόνη της. Η τρομοκρατία και οι τρομοκράτες έχουν «κηπουρούς»» που τους στηρίζουν. Αυτοί οι «κηπουροί» είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θεωρούνται ως στοχαστές. Εκείνοι τροφοδοτούν την τρομοκρατία… από τις στήλες τους στις εφημερίδες. Κάποια ημέρα, θα το ανακαλύψετε, ότι αυτοί οι άνθρωποι θα εμφανιστούν ως τρομοκράτες μπροστά σας».

Την ίδια ώρα από τα βέλη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν ξέφυγε και ένας Γάλλος δημοσιογράφος ο οποίος «τόλμησε» να ρωτήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας για τα όπλα στη Συρία.
Μην μπορώντας να κρύψει την οργή του ο Ερντογάν απάντησε: «Μιλάτε σαν γκιουλενιστής. Υποστηρικές του Γκιουλέν έκαναν αυτές τις επιχειρήσεις και τώρα είναι στη φυλακή. Γιατί δεν ρωτάτε και τις ΗΠΑ για τα όπλα που έστειλαν στη Συρία; Μάθετε να μην μιλάτε σαν γκιουλενιστής».

Στο μεταξύ στους δρόμους του Παρισιού σημειώθηκαν πορείες και συγκεντρώσεις ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν στη Γαλλία, στη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν και επεισόδια.

Οργισμένος ο Ερντογάν με Μακρόν- Επίθεση σε δημοσιογράφο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here